Reporter: Begunci jedo halal, Sodexo: Kaj je halal?

Reporter: Begunci jedo halal, Sodexo: Kaj je halal?

»Hrana mora biti uravnotežena, jedilnik ne sme biti enoličen, energetska vrednost obroka mora biti med 2.100 in 2.300 kalorijami. Svinjina se ne sme uporabljati, določena hrana mora imeti standard halal. To davkoplačevalci plačujejo migrantom v azilnem domu na Kotnikovi v Ljubljani.« Odlomek je iz članka revije Reporter. Takšne informacije z neprikritim očitkom, da begunci prejemajo nekaj »nadstandardnega«, so bile preverjene pri podjetju Sodexo po telefonu. Prijazna uslužbenka, ki je bila ustrezna sogovornica po nekaj vezavah, še ni slišala za halal. Obljubila je, da se bo pozanimala in res poklicana je bila naslednji dan. Rezultat? Sodexo ne sledi »standardov halal«, temveč vse kar »luksuznega« naredijo glede prehrane beguncev, je, da jim ne postrežejo svinjine. Fotografije obrokov (kosilo) so posnete v azilnem domu v Ljubljani.

Sodexo zagotavlja obroke, ki ne odstopajo od ponudbe v menznih obratih. Morda je članek Reporterja zgolj sijajen prikaz »krščanske ljubezni« do bližnjega? Ali nemara čudovita poteza humanizma evropske, zelo opevane, civilizacije? Gre morda le za nizkotno hujskaštvo brez preverjanja podatkov? Le kakšen meni imajo generali NATA, ki mečejo bombe na speče družine? Tega Reporter ne navaja, čeprav bi jim lahko telefonirali. Cene za NATO uslužbence so izjemno ugodne, 2 evra za večerjo. Škoda, ker tisti, ki plačujemo NATO članarino nimamo možnosti za tako ugodne večerje v klubu. Verjetno je treba zato ubijati po navodilih.

Natovi vojaki za mizo. Vir: Stars and Stripes

Natovi vojaki za mizo. Vir: Stars and Stripes

Koliko nadstandardnih obrokov za slovenske (!) otroke bi lahko postregli za milijone evrov, kolikor jih namenimo za članstvo »vojaških potreb«?

Po letu 2006 Slovenija v povprečju za misije pod Natovim pokroviteljstvom plačuje po 25 milijonov evrov na leto.

Kar nekaj sendvičev bi se zato dobilo, kajne? Za nekaj let prav gotovo.

Ampak očitno je veliko hujša težava tistih nekaj beguncev kot to, da smo del morilskih operacij v državah, ki jim je Slovenija zadnja država, ki bi jih kakorkoli zanimala.

Članek Reporterja in njim podobnih je zgolj udejanjanje taktike, ki vedno daje rezultate: glede malenkosti spreti med seboj ljudi. Dobički, strategije in odločitve pa potekajo (brez skrbi) mimo obrokov iz menze in peščice beguncev.

»Daj nam naš vsakdanji kruh in odpusti nam dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom.« Prazne besede ali »temelj evropske kulture«?

Idealna rešitev bi bil azilni dom, ki ga iz svojega bajnega proračuna financira NATO. Še veliko preveč bo ostalo za orožje za množično uničevanje jedcev vseh vrst obrokov.

David Icke: Z begunci načrtno razdvajajo Evropo

David Icke: Z begunci načrtno razdvajajo Evropo

Ko ženske proteste vodijo milijonarke in Soros

Ko ženske proteste vodijo milijonarke in Soros