»Zmešane babe« in 45.000 divjih konj

»Zmešane babe« in 45.000 divjih konj

Divji konji, ki jih je "preveč".

Divji konji, ki jih je "preveč".

»Nekateri se igrajo boga«, sem slišala dvakrat v enem tednu. Obakrat je bilo namenjeno meni.

Resno sem se zamislila, ali morda tako obsežno podcenjujem svoje spodobnosti? V eni roki sem imela plenico za babičino inkontinenco, v drugi neplačano položnico. Ali je to božanska igra? V jogijskem smislu smo vsi božanski delci, ki drsijo skozi eone časa. Ampak trenutno potrebujem znižano plačilo vrtca.

Bolj profitabilno je igrati boga tako, da prodajaš plastične vrečke, trače ali kokain, ta gre sploh v promet. Pojdimo po vrsti. Komplimenti »zmešana baba«, »luzerka« in »igranje boga« te doletijo, če se ti slučajno zdi, da imajo živali pravico do naravne smrti. Če še ne veste, to ni »in«, treba se ukvarjati z dobičkom. Še raje pa z ultra modernimi aplikacijami, ki merijo, koliko si naredil korakov in če si nahranil ribico na telefonu. Ne pa pobiranje dreka, listja ali onemoglih. Ko nahraniš ribico na telefonu in vidiš, da si naredil 3000 korakov, kar je skrajno kul, še pred fitnesom, potem ne potrebuješ javkanja nekih bednikov, ki nimajo služb in kruljenja nekih zavrženih živali. So not kul.

»Zmešane babe« prve kategorije

Že preskrba otrok je za marsikoga težava, velika težava. Poleg tega, da v Sloveniji, če nimaš direktorske plače in tvoj otrok resno zboli, in ne moreš prodati avta in hiše - trpiš kot žival in gledaš muke svojega otroka.

Trpiš kot žival sem napisala namenoma, ker poleg nas vsak dan v hlevih, industrijskih farmah in klavnicah neznosno trpijo tudi živali. Ubijajo jih na grozovite načine. Njihovo življenje je pošastno. Razen za morda 10 odstotkov, ki ne živijo ravno bedno. Ubijejo jih tako ali tako. Pa še mladiče.

Kljub razkroju države in socialne varnosti obstajajo splošno znane »zmešane babe«, ki poleg tega, da se trudijo preživeti, menijo, da ni ravno najlepše iti s priprtimi očmi mimo napol mrtvega psa ali garjavega mačka na kapučino, ker je svet že tako dovolj naporen.

Odi in Ksenija, Zavod za zaščito rejnih živali Koki

Odi in Ksenija, Zavod za zaščito rejnih živali Koki

»Zmešane babe« so tiste, ki živali poberejo in potem milo prosijo, naj jih kdo posvoji, čeprav same niso odgovorne, da je to tega prišlo. Denar pobirajo nekatera tako imenovana zavetišča, ki žival ubijejo, ko za njih ni več dobiček. V smrt z njo, če ne bo zadela na loteriji »posvoji me«.

Seksate vsak teden? Kako so gube? Še nimate novega avta? Samo en teden počitnic?

 To so teme, take prave, ne pa »zmešane babe«, ki si upajo domov privleči celo prašička, ki je krvav taval po cesti. Vsak »normalen« bi ga ustrelil, pa je. Koga brigajo živali, naj bodo lepo tiho zmlete v pašteti ali pod zemljo. Le da jih ni!

45.000 divjih konj za odstrel

V ZDA trenutno nameravajo ubiti 45.000 divjih konj, ker so jim v napoto. Krave za hamburgerje se morajo nekje pasti, zato je rešitev logična. Tudi v ZDA imajo svoj delež »zmešanih bab«, ki se jim zdi to vse skupaj skrajno brezsrčno. Prosijo, naj se ta pokol ustavi. Ah, ja.

»Zmešane babe« bodo še naprej mislile, da krave morajo živeti brez verige okoli vratu in da naj zajci skačejo po travniku.

Kaj pa vse ostale živali? Milijone njih! Kdo bo kidal drek, ravnal noge, rezal kremplje, prosjačil za slamo? Gremo raje na presno torico ali na izlet, kajne?

Ker gre za »zmešane babe« prve kategorije, razmišljajo takole:

Ko se je potapljal Titanik, takrat ni nihče rekel: »Oh, zakaj bi rešili samo enega. Ne igrajte se boga!« Kajne?

Človek je nehvaležno in naduto bitje. Dokler sam v starosti ni ponižan do plenic in bebavosti, kar je bolj pogosto, kot si drznete predstavljati. Menda je človek najbolj pametno bitje. Čeprav dokazov zmanjkuje.

Številni ljudje na vrhuncu svoje inteligence so prepričani, da živalim nismo dolžni ničesar. Morda imajo prav, trenutno.

»Zmešane babe« nimajo dvoma – vsaka žival, ki jo rešimo pekla pogube, je priča, da smo še ljudje.

Na koncu še večna zahvala do konca sveta in nazaj, vsem »zmešanim dedcem« - brez njihove pomoči nam ne bi uspelo.

Hudo sporen posnetek otroka na spletu – odrasli pa nič?

Hudo sporen posnetek otroka na spletu – odrasli pa nič?

Burkini ali bikini in tisti deček iz Aleppa

Burkini ali bikini in tisti deček iz Aleppa