Bližnji vzhod ni Evropa - naši in vaši mrtvi otroci

Bližnji vzhod ni Evropa - naši in vaši mrtvi otroci

Obstajajo bolj in manj cenjena otroška življenja. Foto: Reuters

Obstajajo bolj in manj cenjena otroška življenja. Foto: Reuters

Grozljiva smrt desetih otrok zaradi terorističnega napada v Nici bo, tako francoski predsednik Francois Hollande, maščevana s še več bombardiranja Iraka in Sirije. Še štirje otroci s proslave v Nici so po krutem napadu v izjemno kritičnem stanju, poročajo zdravniki.

Zakaj bo ponovno napaden Irak? So se njihovi vojaki izkrcali na Irsko, zakorakali v Nemčijo in Poljsko? Ne, Irak je bil napaden zaradi laži s strani ZDA in Evrope. Vojna še vedno traja, žrtve med civilisti so še vedno stalnica. Med drugim, piše The Global Resarch, umre sto otrok – na dan. Ampak ne le zaradi metkov ali bomb, umirajo zaradi pomanjkanja.

Ampak vaši otroci, oprostite, niso naši otroci. Vaši otroci so potencialni teroristi. Ker so se rodili v revščini, lakoti, vojni in brezupu. Naša demokracija je zato poskrbela.

Kakor tudi za vzpon neonacističnih družin, ki nasmejane hodijo k maši, otrokom dajejo domačo hrano, samo najboljše, in uvedejo zakone proti telesnemu kaznovanju svojih angelčkov. Lepo življenje je to, tako kot mora biti. Nasmejane na sončni poljani pravične Evrope, takšne družine ne trenejo z očesom, ko politika napove nova uničenja držav, ki nista nikoli napadali - dokler jih NATO ni zmlel v sedmi krog pekla. Že na Zemlji.

Ampak neonacistične družine, ki se imajo za dobre po srcu, to ne skrbi. Trdno so usidrane v globoka in temna stoletja evropskega rasizma, ki še vedno brhko poskakujejo, kot laski njihovega sijajnega potomstva.

Znano je, da so bili SS oficirji do svojih družin silno skrbni in ljubeči. Ker naši otroci niso vaši otroci.

»Nekateri otročički si pač zaslužijo smrt, sladkorček moj,« so jim šepetali ob Volku in Rdeči kapici. »Veš, pikica moja, oni niso kot mi. Umazani so in grdi, ubili bi te, piki moj, veš očka in mamica te samo branita. Pa tudi tvoje punčke in avtomobilčke. Veš, oni bi ti vse to vzeli.«

Ni bilo malo Judov v Evropi, ki so si pred holokavstom želeli, da pride na oblast Adolf Hitler, piše izjemni Amos Oz, izraelski pisatelj. Avtor Tretjega rajha, tako so mu pripovedovali preživeli, je deloval redoljubno in sposobno. Predvsem so upali, da bo kultiviral množice – ustavil nepredvidljivo drhal. Ljudstvo davidove zvezde je živelo v nenehni napetosti, povsod so jih zavračali, še najmanj so se bali Nemčije. Kako usodne so lahko zgodovinske zmote, opisuje Oz v kalvariji svojega sorodstva, ki so ga pobili ali ti ali oni zagovorniki »prave Evrope«.

Zdaj je povsem enako. Briga svobodne, demokratične in razgledane Evropejce in Evropejke, da Velika Britanija in ZDA morilsko hladno vztrajata, da v Iraku otroci še naprej umirajo zaradi raka, ki ga povzroča osiromašeni uran, ki so ga tam odvrgli. Na njih – golazen.

Poročilo Chilcot, ki ga mediji ponovno obravnavajo, skriva srhljiv rasizem in brutalno realnost vojnih zločinov NATA. Združeni narodi lahko ustanavljajo komisije za pomoč opustošenim državam, ki še po vojni trpijo zaradi odvrženega osiromašenega urana, pa kaj. Naši otroci niso vaši otroci.

Najprej so ubili muslimansko mater

Fanatičnega terorizma ni težko razumeti, če sprevidimo, da je otrok zahodne demokracije. Rojen potem, ko so Natovi vojaki posilili najstnico iz Iraka ali Sirije in pred njo ubili vso njeno družino.

Lahko si kdo laže, in še Bogu povrhu, da je za terorizem kriv zgolj islamski fanatizem. Ne, islamski fanatizem v Evropi je zlovešče maščevanje po nepopisnih in nikoli priznanih grozodejstvih. Je teror najprej nad domačini in šele nato nad tujci. Islamski fanatizem ne mara nikogar. Ne mara nobene kulture, folklore, znanosti in ne priznava radosti, živi le za srd in zatiranje. Prva žrtev napada v Nici je bila muslimanka, mati sedmih otrok. Nosila je celo ruto.

Morilski otrok fanatičnega terorizma, ki seje smrt po Evropi, je spočet na truplih neokolonializma in rasizma. Načrtno se izpostavlja in izživlja nad nemočnimi. To je vse kar pozna. Učil se je od večjih.

Evropske matere si bodo izruvale srce od bolečin za umrlimi otroki. Mame iz Sirijie in Iraka so ali mrtve ali blazne od obupa.

Francoise Hollande in Barack Obama ter njima podobni, objemajo svoje potomce in nihče na svetu jim ne prepreči, da bi še naprej ubijali naše in vaše otroke.

Dokler bodo družine, ki ne bodo čutile, da so otroci na drugem koncu sveta do zadnje trepalnice enakovredni njihovima Filipu in Evi, bo neonacizem pesem Evrope, ki bo zvenela kot smrtna obsodba za vse, ki nimajo svetlih las in modrih oči ali vsaj primerne polti. V skrajni sili, da so vsaj krščanske vere in del zahodne kulture.

Tako očitno je to.

Pekel je odprl svoja vrata in izgledal je kot razglednica iz krajev, kjer je sovraštvo krogla namočena v med. Vseeno ubije.

Izpoved vnukinje lovca: »Medved? Ubijmo ga!«

Izpoved vnukinje lovca: »Medved? Ubijmo ga!«

Posilstvo kot folklora maščevanja

Posilstvo kot folklora maščevanja