Prva zmaga za Standing Rock

Prva zmaga za Standing Rock

Twitter

Twitter

Delovna skupina Army Corps of Engineers je odstopila od gradnje naftovoda pod reko Missouri. Novica pomeni prvo večjo zmago varuhov vode, torej številčne skupine staroselcev iz različnih ljudstev, prostovoljcev in nazadnje tudi večje skupine vojnih veteranov.

Twitter

Twitter

V zadnjih dneh je družbena omrežja navduševala množična mobilizacija vojnih veteranov, ki so prišli v podporo zborovanju v Standing Rocku. Ocenili so, da jih je več kot 2000.

Poteza ameriških veteranov je ganila tamkajšnjo javnost, kar se kaže v tem, da so za svoj podvig v dveh tednih zbrali skoraj pol milijona dolarjev prostovoljnih prispevkov. Na zborovanje so se odpravili povsem neoboroženi in brez drog ali alkohola.

Twitter

Twitter

Na družbenih omrežjih varuhi vode iz Standing Rocka sporočajo, da zgolj preusmeritev naftovoda ni končna rešitev. Saj je projekt zgrešen. Pravijo, da bodo vztrajali, dokler projekt ne bo ustavljen v celoti.

Sporočilo varuhov vode

Zborovanje varuhov vode v Standing Rocku ni le okoljevarstvena akcija, ki jo spremlja ves svet, pomeni tudi ponoven vstop vrednot ameriških staroselcev v javnost. Nenehno poudarjajo moč molitve, pesmi in miroljubnega sobivanja. Njihov apel presega delitve na različna verstva in verovanja, želi združiti dobronamernost vseh ljudi v spoštovanju drug drugega in zaščiti matere Zemlje.

Staroselske starešine iz različnih ljudstev vidijo svojo vlogo v tem, da se njihovo znanje uporabi kot izhod iz brezglavega potrošništva, ki je izgubilo temeljne vrednote bivanja.

Dve vojni za Sirijo: na terenu in v medijih

Dve vojni za Sirijo: na terenu in v medijih

Pizza Gate: Brezno pedofilije v visoki politiki

Pizza Gate: Brezno pedofilije v visoki politiki