Neetično testiranje: hranili mačke z mačjim in pasjim mesom

Neetično testiranje: hranili mačke z mačjim in pasjim mesom

Ameriški znanstveni laboratorij je kupoval pse in mačke v azijskih državah in z njim hranil zdrave mačke v neetičnem testiranju, piše Dareg Gregorian za NBC News.

Poročilo o delovanju državnega ameriškega laboratorija za kmetijstvo v Marylandu je vzbudilo pozornost opazovalcev za zaščito živali. Jim Keen, nekdanji znanstveni sodelavec agencije za kmetijstvo (USDA) je zgrožen, da so zdrave mačke z namenom eksperimentiranja hranili z mačjim in pasjim mesom. V ta namen je omenjeni laboratorij med leti 2003 in 2015 uporabil 400 psov in 100 mačk, ki so jih kupili v drugih, večinoma azijskih državah. Javno pa ameriška politika obsoja prav ta trg zaradi uporabe psov za prehrano ljudi.

Laboratorij pojasnjuje, da so na ta način, da so hranili mačke z mačjim in pasjim mesom, raziskovali bolezen toksoplazme, ki jo povzroča parazit, ki ga prenašajo mačke.

Vendar tako nekateri senatorji kot kritični raziskovalci ne prepoznavajo nobene logike v raziskovanju toksoplazme skozi kanibalistično hranjenje mačk. Keen komentira, da ni potrebe na novo okuževati mačk in jih ubijati zaradi raziskovanja toksoplazme, saj znanstvenega preboja ne tem področju ni bilo že zadnjih 20 let. Ter da delo lahko nadaljujejo z že pridobljenimi vzorci. USDA se v ZDA ukvarja s prehrano ljudi, zato Keen ne vidi nobene upravičenosti, da ta agencija v laboratoriju uporablja mačke in pse, ki niso del prehrane ljudi.

Ameriški laboratorij je do zdaj usmrtil 4000 mačk in porabil 22 milijonov javnega denarja za svoje eksperimente.

Foto: The Green Vegan

Farmacetvska podjetja izplačala 163 milijonov »donacij« zdravnikom

Farmacetvska podjetja izplačala 163 milijonov »donacij« zdravnikom

Preboj za zdravljenje okužbe s HPV

Preboj za zdravljenje okužbe s HPV