Preboj za zdravljenje okužbe s HPV

Preboj za zdravljenje okužbe s HPV

Ekipa raziskovalcev na državnem institutu v Mehiki (IPN), je pod vodstvom Eve Ramon Gallegos ugotovila spodbudno možnost zdravljenja z virusom HPV, ki je med vodilnimi povzročitelji raka.

Kakor navaja časnik El Universal , je ekipi uspelo pozdraviti okužbo s HPV pri 29 osebah z neinvazivno metodo fotodinamične terapije. V Mehiki je močan porast obolevanja za rakom pri ženskah, zato je ta raziskava še posebej spodbudna, čeprav je v prvi fazi. Fotodinamično zdravljenje je potekalo v treh mehiških mestih, v Oxaci, Veracruzu in Mexico Cityju.

Kot navajajo raziskovalci, je fotodinamična terapija učinkovita pri zdravljenju okužbe kakor tudi pri odstranjevanju predrakavih sprememb na materničnem vratu.

Zadnja raziskava je odpravila okužbo s HPV pri 100 % okuženih, ki še niso imeli predrakavih sprememb in pri 63, 4 % obolelih, ki so že imeli predrakave spremembe, ter pri 57, 3% predrakavih bolnicah, ki niso bile okužene s HPV.

Njihova študija je bila sicer objavljena že leta 2017 v znanstveni reviji Photochemistry and Photobiology in je tudi kazala zelo optimistične rezultate.

Za Radio Guama je Gallegosova povedala, da so spodbudne rezultate o zdravljenju okužbe s HPV objavili na Svetovni dan raka 2019. Znanstvenica se fotodinamični terapiji posveča že 20 let.

Zelena trgovina      je podpora neodvisnemu mediju.

Zelena trgovina je podpora neodvisnemu mediju.


Neetično testiranje: hranili mačke z mačjim in pasjim mesom

Neetično testiranje: hranili mačke z mačjim in pasjim mesom

Zdravnik, ki je ZA cepljenje: »Avtizem je lahko posledica cepljenja«

Zdravnik, ki je ZA cepljenje: »Avtizem je lahko posledica cepljenja«