Kaj pa glifosat v cepivih?

Kaj pa glifosat v cepivih?

Monsanto je zlonamerno prirejal znanstvene raziskave, da je njihov izdelek RoundUp, ki vsebuje glifosat, »varen« za uporabo. Prirejanje in objavljanje lažnih tabel lahko preberete v prepisu pričanja znanstvenika pod prisego na kalifornijskem sodišču. Monsanto ni dovolil, da sojenje poteka pred javnostjo, v strahu za svoje zaposlene. Za zdravje ljudi jih ni strah. Obolelemu z rakom, ki jih je tožil, predstavniki Monsanta niso izrekli obžalovanja, so opazili odvetniki. Odnos do sočloveka je za to korporacijo neobstoječ.

Zdaj, ko vemo, da je glifosat zanesljivo rakotvoren, kaj torej počne v cepivih? Kdo je plačal raziskavo v neodvisnem laboratoriju, ki je to odkrila? Mame, oziroma neodvisna iniciativa Moms Across America. Korporativni znanstveniki so takoj trdili, da je raziskava dvomljiva, ker so glifosat do nedavne sodbe v javnosti močno zagovarjali. Torej, stopili so v bran rakotvornemu strupu, brez katerega človeštvo ne izgubi ničesar. Zdaj, ko je na vpogled dopisovanje o prikrivanju znanstvenih dognanj z imeni raziskovalcev in publikacij, se je nekaj spremenilo. Oziroma se mora spremeniti. Ko je iniciativa Moms Across America po odkritju glifosata v cepivih, uradno zaprosila CDC (Center za nadzor bolezni) naj testira cepiva glede glifosata, so njihovo prošnjo prezrli in jih usmerili na FDA (Služba za nadzor nad zdravili). Moms Across America je tako FDA prosila za vpogled v dokumentacijo, kaj si vladne službe dopisujejo glede glifosata. Dobili so 56 strani uradnih dokumentov. Polovica strani dopisovanja med vladnim uradom in znanstveniki je bila izbrisanih - besedilo je bilo zakrito. »Strogo zaupne« so očitno le državne informacije o glifosatu, zdravje otrok pa ni. Najbolj nenavadno ob tem je, da je urad FDA v tem času, ko je Moms Across America zahtevala preiskavo glede vsebine glifosata, objavil, da ničesar več ne bo testiral glede vsebnosti glifosata.

Naloga javnosti in uradnih služb je, da zdravila in cepiva testirajo in tako dokažejo neoporečnost. V nasprotnem ostajajo vprašanja neodgovorjena.

Odvetnik Jeffrey Smith je med sojenjem Monsantu povedal, da ni ključna le izbira potrošnika, torej ali kupi izdelek z glifosatom ali ne. Ali, če razširimo – ali se posameznik cepi ali ne. Izbira je tudi na strani proizvajalca zdravil ali herbicidov. Koliko stranskih učinkov ali napak v proizvodnji  bo ali ne bo razkril? Bo zatiral in zaničeval neodvisne znanstvenike? Zato je na sodišču padel Monsanto. Ni padla znanost, ki je dokazala, da je glifosat rakotvoren. Le podkupljeni raziskovalci so vztrajali pri lažeh. Na kakšen način so vsa ta desetletja prikrivali resnico o glifosatu, čeprav so v Monsantu zanjo vedeli? To so počeli v imenu zlorabe skepticizma in znanosti.

Kako naj bi se znašel glifosat v cepivih? Za izdelavo cepiv uporabljajo živalske sestavine. Živali so hranjene z gensko spremenjenimi žiti, ki so napojena z glifosatom.

V tem kontekstu je treba poudariti, da je bil pomemben del sojenja proti Monsantu tudi ekološki aktivist Robert F. Kennedy Jr., ki že desetletje opozarja na prikrivanje farmacevtske industrije, glede proizvodnje cepiv. Ni proti cepljenju, je proti nedotakljivosti posla, vrednega milijarde. Zahteva, da so vsi postopki izdelave cepiv znani in javni, kar se ne zgodi, ker so »poslovne skrivnosti« bolj pomembne od objave vseh sestavin in hudih stranskih učinkov, ki jih po cepljenju dobijo nekateri otroci.

Slovenski plačanci farmacije

1, 6 milijona evrov »spodbude« je šlo tudi v žepe slovenskih promotorjev farmacije, so objavile Finance. Pogosto so to tudi zdravniki, ki so glasni glede cepiv. Če je njihovo strokovno stališče v dobro človeštva pristno, bi iz etičnega stališča svojega poklica lahko to izvajali prostovoljno. To, da za promocijo farmacevtskih izdelkov, ki jih večinoma plačuje državni proračun, prejemajo še denar, spodkopava zaupanje v medicino - zadnje kar potrebuje javno zdravje.

Znanost danes prepogosto nastopa kot dogmatična inkvizicija in ne neodvisen raziskovalni um. Starši, ki jih logično zanimajo sestavine cepiv, saj se vbrizgajo v telo, so avtomatično krivi znanstvene herezije. Če je njihov otrok po cepljenju poškodovan, so krivi oni, ker je njihov otrok. V primeru, da ne cepijo otroka, jih obsodijo, da zavračajo celoten napredek znanosti in ne en  proizvod, za katerega varnost po cepljenju ne jamči nihče, pred cepljenjem pa vsi. Spominja na test nedolžnosti pri obsojenih čarovništva, če so utonili, so bili nedolžni, če pa so splavali, jih je bilo treba skuriti na grmadi.

Še kaj? Bayer, ki je prevzel Monsanto, vztraja, da je glifosat varen za uporabo in da se je sodišče v ZDA odločilo proti dokazom. Že razumemo s kom imamo opravka ali ne? Francoski časnik Le Monde, ki je prvi odkil na kakšen način Monsanto zatira znanost in napada novinarje, je prejel  Evropsko nagrado za raziskovalno novinarstvo 2018.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.
 

Zdravo Slovenija 2-18 oblačia.jpg

Foto: Pixabay

 

 

Ana Vipotnik: Naš vdih sporoča, kako se počutimo

Ana Vipotnik: Naš vdih sporoča, kako se počutimo

»Novega življenja ne bi dala za en sam dan starega«

»Novega življenja ne bi dala za en sam dan starega«