Poslanka SMC bi odločala kot kraljica?

Poslanka SMC bi odločala kot kraljica?

Izjava poslanke Erike Dekleva na 32. seji Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti deluje kot posmeh imenu komisije. Besede Dekleve spominjajo na vladarje preteklosti. Povedala je, kako je »v tem mandatu ugotovila«, da »javne razprave v določenih primerih ne prinesejo nobenega rezultata.« (1:59:40) Takšno izrekanje spominja na zapise o Ludviku XIV ali Elizabeti I. Težko je verjeti, da poslanki podeljeno zaupanje ljudi, pomeni, da lahko odloča o drugih brez njihovega soglasja?

Dekleva je tako opisala pomembno razpravo komisije glede skrajnih ukrepov cepljenja otrok v Sloveniji. Poslanka bi, tako kaže, o tem odločala brez civilne družbe in neodvisnih mnenj.

Zakaj Dekleva meni, da je ideja stranke SMC, da uvede neevropske zakone cepljenja otrok utemeljena? Ne vpraša se, kako to, da v sosednji Avstriji stroka nima tega mnenja? In zakaj je tisoče in tisoče ljudi na ulicah Italije, ki je zakorakala v cepilski neofašizem? Si demokracijo predstavlja z ločevanjem otrok pred vrtci? Ker po njenem so ostre kazni za otroke in starše, ki se ne podrejajo idejam njene stranke, dobre. Se zaveda, da bo Slovenijo, če začnejo veljati ti ukrepi, zapustilo še več družin? Predlagani ukrep stranke SMC za starše in otroke, ki imajo slabe izkušnje s cepljenjem, spominja na aktualno kazen za britanske brezdomce. Če spijo na prostem, morajo plačati več kot 100 evrov. Saj so krivi! Kdo si ne bi želel pozimi spati na pločniku? Oziroma, kdo si ne želi nevroloških, dermatoloških in drugih stranskih učinkov po cepljenju? Kdor jih ima, je pa sam kriv! Naj plača!

Podobno razmišlja političarka in milijonarka Nancy Pelosi, ki pravi, da si grize nohte za zajtrk, ker so v njeni državi otroci lačni. Enako »koristna« je tudi slovenska prisila kot domnevni ukrep za zdravje. Na primer v nemškem mestu, kjer ni prisilnega cepljenja, so uvedli ekološko hrano za prvošolčke. Res pa je, da farmacevtski giganti ob takem projektu ne zaslužijo še več. Je v tem vsa težava?

Poslanka Dekleva je v svojem nastopu v komisiji omenila še rezultate političnega dela. Rezultate za koga? Komu je pa prinesla rezultate maketa za 2. tir? Predsednik vlade se je ob odstopu tudi hvalil z rezultati. Vprašajte, če si upate, prvega ali prvo na cesti, če slučajno občuti kakršnekoli rezultate takega vladanja. Izvolite.

Na razpolago je tudi strokovno mnenje, na kar menda prisega poslanka Dekleva, kjer je dr. Avbelj navedel, da »tuje strokovne publikacije pričajo, da je imela Slovenija že doslej enega najbolj agresivnih in vseobsežnih cepilnih sistemov na svetu«. Si želi, da so slovenski otroci cepilni laboratorij za kakšno korporacijo ali kako? Bo tako kot pri znameniti maketi za 2. tir, iz kakšnih tabel ob takih ukrepih padalo v kakšne žepe? Pomotoma seveda.

Za konec pa še izsek iz mnenja dr. Avblja, ki ga bodo vsi, ki jim sponzorska sredstva še niso prekrila vesti, razumeli:

»Podobno kot v Avstriji tudi v Nemčiji cepljenje ni obvezno in, posledično, tudi ne obstaja zakonska prepoved obiskovanja vrtcev ali drugih izobraževalnih ustanov za necepljene otroke (...) Taka ureditev izhaja iz negativnih zgodovinskih izkušenj dveh totalitarizmov, kjer sta tako nacistična država kot komunistična država v Vzhodni Nemčiji grobo posegali v osebno avtonomijo posameznikov, njihovo telesno integriteto in s tem v človekovo  dostojanstvo.«

Foto: You Tube

Krvavo mleko – teličke je »najceneje« ubiti

Krvavo mleko – teličke je »najceneje« ubiti

Načrtno zavajanje? Kurkuma

Načrtno zavajanje? Kurkuma