Nevarna količina živega srebra v kremah

Nevarna količina živega srebra v kremah

Environmetal Working Group (EWG) je objavila poročilo, da so našli nevarno stopnjo živega srebra v kremah, ki so bile kupljene po spletu (Amazon in ebay).

51 organizacij, ki se ukvarjajo z zaščito potrošnikov, je zato pozvalo podjetji, naj umakneta sporne kreme iz prodaje. Živo srebro je zdravju nevarno, saj vpliva na možgane in centralni živčni sistem, opozarja nevrolog Orly Avitzur, dr. med.

Živo srebro nekatere kreme uporabljajo za odstranjevanje madežev na koži. Predvsem je živo srebro v kremah, ki imajo belini učinek, oziroma jih oglašujejo kot kreme proti staranju, ki odstranjujejo gube, starostne pege in podobne kožne pojave. Živo srebro je tudi v posameznih kremah, ki jih mladostniki uporabljajo proti mozoljem. Večina kupcev takšnih krem pogosto nima zelo svetle kože, zato iščejo proizvode za beljene kože.

Najbolj so te kreme nevarne za nosečnice. Po mnenju toksikologa dr. Jeffreyja Brenta dr. med, je živo srebro zelo nevarno za fetuse, vpliva lahko na nastanek različnih okvar, kot je na primer celebralna paraliza in možganske poškodbe.

Že sama prisotnost ob takšnih kremah je lahko nevarna za zdravje, saj se živo srebro tudi vdihuje zaradi izhlapevanja.

Pozorni bodite na sestavine: calomel, mercurous chloride, mercuric in mercurio na kremah in milih.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

Screen Shot 2018-11-17 at 17.58.36.png

Foto: Pixabay, fotografija je simbolična

Povezava med pudrom in rakom na jajčnikih

Povezava med pudrom in rakom na jajčnikih

Hudo bolni v nevarnosti, da postanejo žrtev znanosti

Hudo bolni v nevarnosti, da postanejo žrtev znanosti