Množično grobišče na Kitajskem - 300 ton okuženih prašičjih trupel

Množično grobišče na Kitajskem - 300 ton okuženih prašičjih trupel

Kot navaja Guardian so masovna grobišča prašičjih trupel nova ekološka grožnja na Kitajskem. Pokopana prašičja trupla v pokrajini Zhejianga ogrožajo prebivalce in so, kot sumijo, povezana tudi z onesnaževanjem pitne vode v Pekingu. Primer preiskujejo tudi kitajske oblasti.

Na neoznačeno in nezakonito masovno grobišče so namreč že dlje časa opozarjali prebivalci mesta Huzhou, ki so živeli v neznosnem smradu. Do zdaj so odkrili 220 ton prašičjih trupel. Delo je bilo izjemno naporno, kot poroča časnik, so delavci ob delu bruhali zaradi vonja. Do odkritja te ekološke katastrofe je prišlo šele, ko je spregovoril žvižgač, ki je povedal za 300 ton prašičjih trupel, kar je več deset tisočev živali, ki so bile okužene z boleznijo in nato zakopane.

Po podatkih kitajskega medija Caixin imajo vsako leto na Kitajskem 18 milijonov trupel prašičev, ki jih ne prodajo. Vendar ta težava z množično prašičerejo rejo ni omejena na Kitajsko, množična grobišča so bila odkrita tudi leta 2010 v Egiptu. Leta 2011 pa so v Južni Koreji zakopali, kar 1, 4 milijonov prašičev, ki so bili živi! Peticija navaja, da so od leta 2010 na ta način umorili več kot 8 milijonov živali, od tega je bilo 90 odstotkov zakopanih živih.

Aktivisti za pravice živali opozarjajo tudi na genetske manipulacije prašičev, ki se dogajajo v Kambodži. Tovrstna reja živali je neetična v vseh pogledih.

Foto: Pixabay

Minister Židan, kaj je SUPER v ubijanju?

Minister Židan, kaj je SUPER v ubijanju?

Hiša groze – dom starejših v Mostah

Hiša groze – dom starejših v Mostah