Minister Židan, kaj je SUPER v ubijanju?

Minister Židan, kaj je SUPER v ubijanju?

Minister mag. Dejan Židan kaj je SUPER v tem, da nekomu odrežemo glavo?

Ali, da v tem, da ima otroke pod prisilo in ubite vsakič, ko se rodijo?

Kar je vse dovoljeno v Sloveniji.

Izkoriščanje do zadnjega dneva?

Vse to je v skladu z veljavno zakonodajo.

Tudi totalno omejevanje tega, kako živiš, dihaš in se gibaš.

Samo zato, ker si konj, krava, zajec, prašič, koza ali oven. Tvoje življenje ne pomeni nič. Označen si za protein.

Zakaj moramo z državnimi subvencijami podpirati takšno mučenje živali?

 

Vendar to še ni vse. Slovensko Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano trdi, da je to SUPER. Kako naj si razlagamo, da je meso ubitih živali leta 2017 "naša super hrana", kot to navaja plačani oglas? Z našim denarjem!

Naziv "super hrana" je nekritično uporabljen izraz najbolj cenenih marketinških trikov za prehranske dodatke, zdaj pa nam ga servira kar ministrstvo?

Minister Židan ali Slovenija ni več članica Združenih narodov, ki svarijo, da okolje nujno potrebuje zmanjševanje živinoreje?

Spoštovani ali priporočila Svetovne zdravstvene organizacije glede uživanja mesa za Slovenijo ne držijo?

Ali ministrstvo morda smernice Združenih narodov in Svetovne zdravstvene organizacije upošteva le, če so za njimi sponzorstva farmacevtskih multinacionalk, sicer ne?

Ko gre za suverenost naših teles in naših otrok, za odločanje o zdravljenju, se priporočila raje ne upoštevajo, če gre za lobiranje industrije pa ja?

Kakšna znanost in etika sta to?

Naj vas spomnim še na "demokratično" oglasno sporočilo iste SUPER akcije, ki se glasi, "mleko in mlečni izdelki: da ali da"? Se pravi, da pravica do izbire ne obstaja v naši državi, kar se tiče ministrstva? 

Mimogrede, upam, da ste te prebrali vam namenjeno odprto pismo nagrajenega humanitarca Jureta Poglajena in veterinarja Davida Zorka, ki vas prosita, da oglas za SUPER ubijanje živali umaknete? Dajte, lepo prosim skrijte ta oglas z naših televizijskih ekranov in za ta denar raje omogočite upokojencem in otrokom dostop do ekološkega sadja in zelenjave ter polnovrednega kruha. Mnogi namreč sploh ne vedo, kaj je to.

Potrebujemo zdravo lokalno hrano. Ekološko in po možnosti brez ubijanja. Klanje živali si pod nobenim pogojem ne zasluži pridevnika SUPER.

Umaknite ta zgrešeni oglas. Morda zanj niste odgovorni vi, oprostite, v tem primeru nemudoma odpustite tiste, ki so ga predlagali in odobrili. Še danes.

S klikom na oglasni prostor podpirate neodvisni medij.

 

 

Vsaka zase ždimo kot ugasle kresnice

Vsaka zase ždimo kot ugasle kresnice

Množično grobišče na Kitajskem - 300 ton okuženih prašičjih trupel

Množično grobišče na Kitajskem - 300 ton okuženih prašičjih trupel