Bele čelede, oskar in medijske laži

Bele čelede, oskar in medijske laži

Poster: Cory Morningstar of WrongKindofGreen.

Poster: Cory Morningstar of WrongKindofGreen.

»Neoboroženi in nevtralni«, navaja Ameriška akademija za oskarje, ki je podelila filmu Bele čelade (The White Helmets, 2016) oskarja za kratki dokumentarni film. Lahko preberemo tudi, da so rešili več kot »60.000« življenj in da se žrtvujejo še naprej. Bele čelade se razglašajo za civilno organizacijo v Siriji, državi, ki je tarča zahodnih sil, različnih plačancev, medijske inkvizicije in hkrati gnojišče terorističnih skupin vseh možnih naročnikov.

Bele čelade, tako mainstream mediji, »intenzivno rešujejo ljudi« izpod ruševin, zato njihov predstavnik ni mogel priti na podelitev oskarjev. Zakaj se je država sploh začela rušiti, da so potrebne organizacije, kot so Bele čelade, za mnoge ni umestno vprašanje. Žarometi Hollywooda pomenijo slavo in denar, ne resnice.

Hollywoodska propaganda smrti

V trenutku, ko hollywoodska srenja nekaj ali nekoga razglasi za »cause celebre«, smo lahko z gotovostjo prepričani, da gre za nadaljevanje imperialističnega marša smrti. Ne zgolj intelektualnega sprenevedanja, temveč gre vedno tudi za konkretno ubijanje. Tako kot tudi v primeru Belih čelad.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

Novinarka Eva Bartlett je opozarjala, da je medijska histerija glede požrtvovalnosti Belih čelad v Aleppu neupravičena, ker tam nihče ni slišal zanje. Še več, opaženo je bilo, da so Bele čelade v posnetkih »reciklirale« žrtev (deklico) za svoje propagandne posnetke, o čemer je pričala tudi v Združenih narodih.

»Številni med njimi so čez dan oblečeni v bele uniforme reševalcev, ki jih ponoči zamenjajo za teroristično opravo, kar je dobro dokumentirano,« dodaja Eva Bartlett.

21st Century Wire tako upravičeno zapiše, da gre na novo stopnjo perverznosti glede uvrščanja Belih čelad med zaslužne humanitarce. Ugotovljeno je bilo, da so Bele čelade financirane s strani ZDA in NATA, ter da delujejo zgolj in samo na področjih, ki so pod okupacijo Al Nusre in ISISA.

Še najmanj si, menijo, zaslužijo naziv »nevladne organizacije« saj so prejeli 23 milijonov dolarjev od vlade ZDA, 29 milijonov dolarjev iz Velike Britanije in 4,5 milijona dolarjev od nizozemske vlade. To ni bila vsa pomoč, ki so jo prejeli s strani držav Evropske unije. Precej impresivna denarna pomoč za nevladno organizacijo, povsem nevtralno, kajne?

Vir: UKColumn

Vir: UKColumn

Očitna sprevrženost in pristranskost NATO imperializmu s strani Belih čelad je v nebo vpijoča. Dodatna neverjetna informacija je, da ustvarjalci nagrajenega filma nikoli niso bili v Siriji. Snemanje dokumentarnega filma se je odvijalo v južni Turčiji. Posnetki s terena niso narejeni s strani neodvisne ekipe, temveč jih je ustvarila sama organizacija.

Nič ni resnično, vse je dovoljeno?

 

Evrovizijska »demokracija«: Ukrajina prepovedala nastop ruske zmagovalke

Evrovizijska »demokracija«: Ukrajina prepovedala nastop ruske zmagovalke

Krvavi vsakdan ali veganski fanatizem?

Krvavi vsakdan ali veganski fanatizem?