Meryl Streep in ogabna dvoličnost Hollywooda

Meryl Streep in ogabna dvoličnost Hollywooda

You Tube

You Tube

Igralka Meryl Streep je prejemnica številnih uglednih igralskih nagrad in težko bi njeni vrhunski karieri karkoli očitali. Letos je postala še prejemnica posebne nagrade na zlatih globusih za življenjsko delo. Nedvomno si jo zasluži.

Ob prejetju nagrade je omenila povsem nedostojen in skrajno neprimeren govor aktualnega predsednika ZDA, Donalda Trumpa. Javno je namreč oponašal novinarja, ki je invalidna oseba in ima gibalne težave. Spakovanje Donalda Trumpa je vredno vsega obsojanja! Vsak otrok mora vedeti, da je takšno vedenje ne le izraz pomanjkanja empatije, ampak tudi nizke lastne samozavesti. Prav je, da je Merlyn Streep to omenila in ga javno izpostavila.

Ogabna dvoličnost Hollywooda, ki je igralki omogočil globalno slavo, se žal kaže tudi v njenem govoru: »Ni bil film. Bila je resničnost.«  Poudarila je tudi, da nasilje spodbuja nasilje. Prav ima! Če je ustrezno kritizirala nastop Donalda Trumpa, ni niti z besedico omenila, da je Barack Obama samo lansko leto dopustil, da so ZDA odvrgle 26.171 bomb, leta 2015 je bilo odvrženih 23. 144 bomb. Koliko smrti in invalidnih oseb, ki jih spoštovana igralka nikoli ne bo videla, je to? Koliko nedolžnih otrok, starcev in žensk je med njimi?

Ko kamera pokaže ganjene obraze na podelitvi zlatih globusov med njenim govorom, je nadvse odurna dvoličnost Hollywooda jasna. Hollywood rad joka zgolj za žrtvami, ki jih sam izbere. Trupla so za njih zgolj statisti, da svoje igralske sposobnosti predstavijo glavni igralci. Barack Obama je glavi igralec v vojni nasilja nad številnimi državami, a ker prijetno nastopa, je vse v najlepšem redu?

Prej ali slej se bo tudi Hollywood znašel v apokalipsi, ki jo načrtno soustvarja.

Meryl Streep je s svojim govorom pokazala svetu, da ima sočutje do invalidov, kljub inteligenci in talentu pa nima sočutja za tiste na katere padajo bombe, veliko bomb. Raje je izbrala lokalni dogodek, ki je skrajno sporen, ni pa nikogar ubil. Za marsikoga je tako legenda o njej dobila grenak prioukus.

 

 

Andrej Kocan - Kitajska in odkrivanje moči etno glasbe

Andrej Kocan - Kitajska in odkrivanje moči etno glasbe

Mestna solata za 230 milijonov evrov

Mestna solata za 230 milijonov evrov