Koga briga za žensko - moški princip!

Koga briga za žensko - moški princip!

Piše: Vesna Nikolić

Otroški jok je odmeval po ulici. Ko sem se mu približala, sem zagledala petletno deklico, ki se je histerično drla, kot da ji nekdo, na živo, puli nohte. Ob njej je bil oče, ki ji je mirno pojasnjeval, da ni ubogala, zato ne bo dobila sladoleda. Ob teh njegovih besedah je deklica zatulila še glasneje. Naenkrat se je od nekod pojavila mama in strogo, s povišanim tonom, oštevajoč moža, z obsojajočim glasom vprašala: ”Kaj si ji pa naredil?”

Drugič sem bila priča podobnemu prizoru. Ženska je držala v naročju okoli dve leti starega sina, ki je na ves glas jokal. Oče, ki je bil poleg, je dečka potegnil za uho. Ženska je z izrazom največje groze na obrazu gledala moža. Razmišljala sem, zaradi česa je zgrožena: zaradi tega, ker je bil otrok histeričen, ali zaradi moža, ki je “dvignil roko” na njunega sina. Že naslednji hip je bila moja dilema razrešena: ”Kaj si naredil! Tako se ne dela!”, je rekla nejevoljna mama svojemu partnerju. “Kaj sem naredil, malo sem ga potegnil za ušesa”, se je branil oče. “Tega se ne dela! Da nisi nikoli več naredil tega!”, mu je zabrusila žena s poveljujočim glasom in sinka, ki je zmagoslavno, čez trepalnice gledal očeta in še vedno tulil, stiskala v naročju.

Mnoge “sodobne” ženske se hvalijo: “Pri nas doma jaz nosim hlače!” Prav tako se mnoge ženske obnašajo, kot da so otroci njihova last, s katero lahko delajo, kar jih je volja in vse z izgovorom, da so MAME in da zato vedo, kaj je najboljše za njihove otroke. Ne zavedajo se svoje manipulacije in dejstva, da se za vsem tem skrivajo predvsem njihove frustracije in interesi. Takšne mame ščitijo svoje otroke, karkoli naredijo, in zmeraj najdejo izgovore za njihovo slabo obnašanje. Če želijo očetje svoje otroke spraviti v red, so ogorčene in vso krivdo zvalijo na može, ki naj bi poniževali otroke. Tako onemogočijo vsak poskus očetov, da bi odigrali vlogo moške avtoritete v paru ženska - moški, oziroma mama - oče. Na ta način kupujejo otroke, jih delajo razvajene in odvisne od sebe. Kar je najhujše, otroci zelo hitro prepoznajo, kdo jim popušča in kdo od staršev je glavni. Ženske, ki se tako obnašajo, se ne zavedajo, da s svojim obnašanjem največjo škodo delajo prav otrokom, ki so zaradi zamenjanih vlog v paru mama - oče, oziroma ženska - moški, zmedeni. To se bo slej ko prej odrazilo kot deviacija v njihovem karakterju in obnašanju. Zakaj? Zato ker ženske in moški ne odigrajo ženskega oziroma moškega principa. Koga briga za žensko - moški princip!!! Ženskam je pomemben njihov trenutni interes - da je po njihovem, da so najpametnejše, da je imajo zadnjo besedo ... Seveda se na začetku odnosa mnoge ženske pretvarjajo in obnašajo drugače - nežne in popustljive so, saj če bi se pokazale v pravi luči, ne bi dobile, česar si želijo - bika za razplod, ki ga bodo že v trenutku, ko rodijo, ali celo že, ko zanosijo, poskušale spremeniti v svojega sužnja.

Potreba žensk, da imajo moč nad moškimi, je posledica več tisoče let stare dominacije moških nad ženskami

Tisoče let živimo v patriarhatu, v katerem so bile ženske podrejene moškim, ki so se šopirili, ženske smatrali za inferiorne, zatirali njihov potencial in vlogo ženske v družbi omejili zgolj na reprodukcijo, negovanje otrok in moških ter odvisnost od njih. Moški s sabo nosijo kup nezasluženih atributov, ki jih avtomatsko delajo superiorne. Marsikaj jim je bilo dovoljeno ali pa se jim je gledalo skozi prste za stvari, ki so bile ženskam prepovedane. Ženske so celo kršenje nepisanih pravil včasih plačale z življenjem. Ker živimo v času nizkih vibracij, v katerem se proces uravnovešanja energije odvija skozi skrajnosti, ženske, namesto, da bi razvijale sodelovanje in razumevanje med spoloma, imitirajo moške in v partnerskem odnosu prevzemajo dominantno vlogo. Tako se vrtimo v začaranem krogu … Da bi izstopili iz tega peklenskega vrtiljaka, je potrebno poiskati srednjo pot, kar pomeni, da v paru ženska – moški, ženske odigrajo ženski, moški pa moški princip! V nasprotnem primeru bodo bodoče generacije žrtve kaosa, ki se širi kot okužba. Danes mi je prijateljica potožila, kako je nek fantek vlekel za lase njeno hčerkico, da je deklico bolelo in se je razjokala, na kar se dečkova mama ni odzvala. Ko je prijateljica izrazila pričakovanje, da bo opozorila otroka na obnašanje, je mirno rekla, da je agresija njenega sina »normalna faza v razvoju otroka«. Spomnila sem se podobnega dogodka pred več leti, ko me je nekaj let stara deklica v prodajalni čevljev, z visoko peto čevlja, ki ga je držala v roki, udarila na sredino čela. V trenutku sem, kot v risanki, preštela vse zvezde in dobila buško. Namesto, da bi otroku razložila, zakaj se to ne dela, mi je dekličina mama, ki je vse to gledala, dala lekcijo: »Veste, to je normalna faza v razvoju otroka!«. Prav v takšnem primeru so potrebni moški, saj imajo treznost, ki ženskam pogosto manjka, saj lahko ženske brezglavo sledijo neki ideji glede vzgoje otrok, ko se zanjo ogrejejo, celo če se pokaže, da je destruktivna.

Zgodba o moškem in ženskem principu je zgodba o energiji

Vse v vesolju je energija. Energija je nad materijo – za razliko od materije, ki je minljiva, energija nikoli ne izgine, temveč le spremeni svoje vibracije in obliko. Kaj je energija? Osnovni princip vesolja sta dve sili – svetla in temna, pozitivna in negativna, ženska in moška. Ti dve sili sta v neprestanem gibanju. Trenje med njima je energija. Ko svetla sila raste, se temna zmanjšuje in obratno. Ritem njunega gibanja je ritem gibanja vesolja. Obe sili – moška in ženska – imata v sebi element svojega nasprotja oziroma drugega. Prav zato obstaja nevarnost, da se vlogi moških in žensk zamenjajo! Ti dve sili sta nasprotni, dopolnjujoči se in neločljivi – brez moškega ni ženskega in brez ženskega ni moškega principa. Zato je pomembno, da ženske in moški odigrajo vlogo, ki jim je dodeljena z rojstvom. Žal to, da imamo kot ljudje svobodno voljo, uporabljamo za izživljanje svojih emocij in želja, namesto da bi se usklajevali s kozmičnimi zakoni in evolucijo zavesti.

Ena od osnovnih razlik med moškimi in ženskami je v načinu, kako pristopajo k znanju

Moški svoje znanje gradijo korak za korakom. Konfiguracija moške energije je podobna stožcu. Oni so stožec, z vrhom obrnjen navzgor, vzpenjajo se proti znanju in vzpenjajoč se lahko dospejo samo do določene točke na vrhu stožca - grejo proti izviru, vendar ga ne dosežejo. To znanje je logično razmišljanje in razumevanje. Ker so moški dominantni, v praksi to pomeni, da je znanje dandanes pridobljeno s čistim logičnim razmišljanjem. Stik žensk z znanjem je ekspanziven. Ženske so stožec, ki je s svojo široko stranjo obrnjen navzgor, zato majo možnost, da se direktno odprejo izviru in direktno povežejo z znanjem – kozmično zavestjo. Ta možnost lahko prispeva, da se PRIDE DO ZNANJA, ne da bi imel ta doprinos kakršnokoli zvezo z logičnim razmišljanjem. Ženske neposredno z znanjem povezuje maternica. Maternica ni samo biološki organ, čigar edina funkcija je reprodukcija, temveč ima tudi sekundarno funkcijo – direktno povezavo s kozmično zavestjo. Maternica so ženski drugi možgani, organ svetlobe in intuicije, ženskam daje dodatno ostrino in dodatno moč, da kanalizirajo svojo energijo. Čeprav morajo seveda tudi ženske obvladati veščino logičnega razmišljanja in razumevanja, delajo napako, ko, namesto, da bi raziskovale svoj potencial, imitirajo moške, sprejemajoč njihova stališča in način obnašanja in tako postajajo prave sprevrženke.

Moški in ženska, ki se odločita za družino in partnerski odnos, bi morala vedeti, kaj je smisel tega odnosa

Razlog, zaradi katerega imamo partnerja in otroke, kot tudi vse, kar se nam dogaja v življenju, je evolucija vesolja, ki se, med ostalim, odvija tudi skozi evolucijo človeka. Osnova za produktiven partnerski odnos moški - ženska je usmerjenost partnerja na razumevanje drugačnosti, na prijateljstvu in iskrenosti. Dobra partnerja imata skupen glavni cilj, se o vsem dogovarjata, usklajujeta in na probleme gledata kot na izzive, ki jih rešujeta na konstruktiven in kreativen način. Zavedata se, da skozi reševanje problemov raste njuna zavest in njuna ljubezen. Zavedata se, da je partner kot zrcalo, ki odseva nevidne vidike njunega globljega jaza in jima daje podporo v prizadevanju postati celovit. Zavedata se, da česar ne predelata v enem odnosu, ju čaka v drugem. Skratka, delata na svojem ravnovesju – evoluciji - ne tekmujeta med sabo, ne težita k dominaciji, spoštujeta se, podpirata in višje interese postavljata pred svoje emocije in sebične želje.

Screen Shot 2018-12-17 at 18.20.30.png
Sij vse daljših dni

Sij vse daljših dni