Sosed sosedu inšpekcija in 29 milijonov za prijatelje

Sosed sosedu inšpekcija in 29 milijonov za prijatelje

Mediji so nas poleti prepričevali, da je oborožena finančna policija iz kombija jasnovidno predvidela, da nekdo na strehi, ki pomaga pri delu prijatelju, ni z njim v sorodu, da bi lahko delal zastoj in zato so mu napisali kazen za 1000 evrov.

Pravilno, da je finančna policija oborožena, za takšno v nebo vpijočo krivico nekje sredi Dolenjske. S tako visoko kaznijo in nastopom, pa dejansko smešijo svoj poklic in celo Slovenijo. Kje so ti inšpektorji financ s pištolami, ko direktor Dela-Revij, ki je zdaj v zaporu, leta in leta ni plačeval prispevkov zaposlenim in jih okradel za tisoče evrov? So takrat inšpektorji pili kapučino ali strašili kakšne upokojenke, ki prodajajo suho cvetje po vogalih mest?

Kje so šele finančni inšpektorji, da Damijanu in Juretu Jankoviću velikodušno pomagajo prijateljski upniki, ko gre za milijonske dolgove? Očitno v tem primeru ni treba, da so v sorodu? Kako neverjetna je ta demokracija: za polaganje strehe plačaš kazen, če porabiš milijone, se ti ne zgodi nič. V Sloveniji smo torej uradno vzpostavili sistem manj vrednih in nedotakljivih državljanov in državljank?

Zakaj ne stopijo ljudje s finančne inšpekcije s pištolami do kakšnega direktorja, ki ne izplačuje zaposlenih? Tega pa ne upajo? Njihova »akcija« na Dolenjskem je bila pretirana, četudi je upravičena. Nismo pozabili, kaj pred vesoljno Slovenijo vsem na očeh počnejo študentski servisi? Da dobesedno »izgubijo« tisoče in tisoče evrov in zato ne odgovarjajo. Kdaj, draga finančna inšpekcija, ste na zadnje potrkali na vrata študenskih servisov? 11 milijonov evrov, službene masaže ter izlet v Maroko na račun mladih niso tako zanimive zadeve za finančno inšpekcijo?

Zabijanje žebljev in mešanje betona »na črno« sredi rovt in polj je čisto zadnja skrb te države. Če še ne veste, vam vljudno sporočamo, da ustavite kakšen črn mercedes ali bmw, star največ eno leto, in malo zahtevajte »pregled poslovanja«. Verjetno se bodo razvili bolj zanimivi »finančni primeri« kot je menjava desk na 40 let stari hiši v kraju, ki se komaj vidi na Google zemljevidu.

Nekateri menijo, da je treba »delu na črno« treba stopiti za vrat, da se napolni državna blagajna. Blagor se tistim, ki bi začeli varčevati s centi, da lahko drugi odnašajo milijone. Ali kot se je zelo modro izrazil komentator glede kaznovanja pokrivanja strehe »nekateri bi začeli pometati stopnice od spodaj«. V času robotskih sesalcev je morda potrebna razlaga, da kdor začne pometati spodaj, ima dvojno delo, ker umazanija vedno pada po stopnicah navzdol. Torej, naj finančna inšpekcija začne ugotavljati, kam so izginili milijoni iz državne blagajne in potem naj Jožete in Alenke ostro privije za »fušanje«. Do takrat se »navadni« državljani le zgledujejo po krajah menedžerjev in različnih funkcionarjev, ki so vsakič znova oproščeni. Tudi zato javnost zelo viha nos nad zvišanjem plač sodnikom, ki sodijo predvsem malim lopovom, velike pa izpuščajo na svobodo.

Zdravo, lepo in dobro - obiščite    ZELENO TRGOVINO   .

Zdravo, lepo in dobro - obiščite ZELENO TRGOVINO.

Hollywood: Pustite otroke pri miru!

Hollywood: Pustite otroke pri miru!