Politični »profesionalci« in »nenormalne plače«

Politični »profesionalci« in »nenormalne plače«

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel zatrjuje, da ni normalno, da ima direktor bolnišnice manjšo plačo od kirurga v tej bolnišnici. Torej, da ima šef manj kot podrejeni. Totalno nenormalno stanje. Gospod Vesel kontrolira številke, utegne pa mu biti manj jasno politično stanje v Sloveniji. Kirurg ima naporno delo, da na primer menjava izrabljene kolke. Direktor v takšni bolnišnici, pa je plačan manj od njega. Je to vzrok vsesplošni korupciji, razprodaji in trgovanju z davkoplačevalskim denarjem s strani različnih direktorjev? Oprostite, za lopove in pohlepneže je vsaka plača premajhna. Vedno. Torej naj bi bila »premajhna« plača kriva, da se trguje z umetnimi kolki in nabija državi astronomske cene, kakor, da dedkom in babicam vgrajujejo zlato? So »premajhne« plače politikov krive, da so prodali slovensko tekstilno industrijo, prehranske blagovne znamke, trgovske verige, pivovarne in steklarne, jeklarne in predelovalno industrijo? Boste rekli, da se vsak teden izseli 126 oseb iz Slovenije, ker imajo funkcionarji premajhne plače ali zato, ker so ljudje razočarani nad stanjem v državi, za katero so najbolj odgovorni prav oni?


Marjan Šarec ima še preveliko plačo, da je tiho, ko ga javnost sprašuje, kje so vidni »učinki« milijonov, ki so šli za »center za spravo«. Takoj pa Šarec tvita, ko gre za volkove. Na zadnje je volk pojedel Rdečo kapico. Nas je strah, da nas bo trenutna politična garnitura prodala za rezervne dele, tiste, ki se iz kljubovanja nismo odselili. Vsak teden iz te države pobegne 126 oseb!


Izjava, da je treba državnim funkcionarjem plače zvišati zato, da bomo dobili »profesionalce« je naravnost smešna. Že vsa leta poslušamo kot zanič popevko, kako nas bodo »iz krize« potegnili »neobremenjeni« obrazi in različni »profesionalci«. Javnost dejansko briga, če ste se ravnokar zvalili s kozolca ali ste sestavljali rakete za NASO. Če boste uničevali in razprodajali družbeno lastnino in se brigali predvsem za lastne nepremičnine in družinski račun v davčni oazi, ljudem to čisto nič ne koristi, kako »profesionalni« ste. Naj ponovim, odločilna na državnem položaju je zavest posameznika. Doseči mora to stopnjo, da se zaveda, da s stabilnostjo države, skrbjo za zdravje in umetnost, dejansko osrečujemo sebe. Pretežno pa se v glavah naših »funkcionarjev« kažejo enačbe, kje in kako bodo čim prej prišli do dovolj velikega zasebnega premoženja, da bodo lahko skupaj z drugimi brezdelnimi »uspešneži« trkali s kozarci in vihali nosove nad »ubogo rajo«.

Ameriška politična osebnost, veliki »profesionalec« in še večji mednarodni politični »svetovalec«, ki mu plačujejo do slabosti visoke honorarje, je pod prisego izjavil:

»Nikoli nisem imel spolnih odnosov s tisto žensko, Monico Lewinsky«.

Uganili ste, Bill Clinton. Morda je bil premalo plačan, pa je uporabljal za svoje avanture kar službeno pisarno namesto svojega stanovanja? Je Clinton profesionalec ali še ena preplačana politična kreatura, ki se laže, vara in bogati na račun manipulacije? Dobri ljudje se nikoli ne morejo plačati toliko, kot si zares zaslužijo, ker njihov prispevek presega denarno vrednost. Tudi ne bi vzeli gnusno visokih honorarjev, ker imajo druge izpolnitve, kot je kopičenje bogastva. Pohlepnih »političnih profesionalcev« prav tako nikoli ne moreš plačati dovolj, da zraven ne bi še kradli. Zvišanje plač funkcionarjev, ki sebi odmerijo med 8 in 10 milijonov evrov, tisočim starejšim v Sloveniji, ki hirajo v domovih pa komajda odtenek več kot milijon, je zelo jasen znak, kako »sposobni« so. Totalno profesionalni, za svoj žep, ne pa nas, za katere trdijo, da delajo! Če delajo zares za nas, bomo že dvignili glas, da si zaslužijo bele limuzine in hojo po cvetnih lističih, ker nam gre tako dobro.

Upokojeni generalni direktor Royal Dutch Shell je povedal:

"Če bi bil plačan 50 % več, ne bi delal bolje. Če bi bil plačan 50 % manj, ne bi delal slabše«.
Če so državni funkcionarji profesionalci, naj to dokažejo s svojim delovanjem v praksi.

Zdravo, lepo in dobro - obiščite    ZELENO TRGOVINO   .

Zdravo, lepo in dobro - obiščite ZELENO TRGOVINO.

Nakup vlade: dva oklepna mercedesa za več kot milijon evrov

Nakup vlade: dva oklepna mercedesa za več kot milijon evrov

SLS: Morilce nagradimo!

SLS: Morilce nagradimo!