Volkov se bojite, raka pa ne?

Volkov se bojite, raka pa ne?

Screen Shot 2019-08-11 at 09.51.03.png

Stranka SLS, ki najbolj nagovarja prav podeželje in kmete si je privoščila manipulacijo z javnostjo. Organizirala je shod z namenom, da slovensko podeželje »ne bo zverinjak«.

Naša vlada rada poudarja, kako je treba poskrbeti za biotsko raznovrstnost, vlaga denar v znanstvena preučevanja divjadi in se hvali z naravo v tujini. Slovenija pa je zdaj sredi pokola sicer ogroženih živalskih vrst: medvedov in volkov.

Screen Shot 2019-08-11 at 10.35.02.png

Politična kampanja SLS daje napačen vtis, da je leta 2019 največja težava kmetijstva nekaj volkov in medvedov. Smrtnost zaradi rakavih obolenj v Sloveniji je alarmantno visoka. Leta 2018 smo bili na vrhu v Evropi! Zaradi raka, ne zaradi volkov ali medvedov. Za Bogoviča so izredne razmere volkovi, ki napadejo ovce, ne pa ljudje, ki umirajo za rakom.

Kaj med drugim povzroča raka? Zastrupljeno okolje in nezdrava hrana. Avstrija je prepovedala glifosat. V Sloveniji imamo tovarno glifosata in še zdaleč ni prepovedan. Pozornost pa naj javnost zdaj preusmeri na nekaj kosmatincev in ne na bolezni raka? Skorajda ni družine v Sloveniji v kateri rak ne bi zahteval smrtonosnega davka. In mi naj pobijamo volkove ne pa spremenimo škodljive kmetijske politike? Strah naj nas bo predvsem napadov na ovce, ki jih kmetje tako ali tako ubijejo? Zakaj SLS raje ne skrbi, da uporaba pesticidov povzroča prezgodnje porode in genetske poškodbe otrok? So bolj zanimive klobase iz medvedjega mesa? Kako naj si razlagamo, da ni protesta zaradi nezdrave hrane, zaradi volkov pa je?

Rak je na drugem mestu povzročiteljev smrtnosti v Sloveniji. Med njimi prednjači rak na debelem črevesju. Nanj vpliva dokazano z rakotvornimi pesticidi škropljeno okolje in hrana. Glede hrane je najbolj nevarno rdeče meso. Franc Bogovič si je ob tem privoščil še zares bedno izjavo, da se vegetarijanci pasejo po travnikih. Namesto, da bi kupovali meso polno pesticidov in antibiotikov? Namesto da bi podpirali klanje, stiskanje živali v majhnih prostorih, posiljevanje živali, poboj mladičev, onesnaževanje okolja? Bogovič bi se lahko pri svojih letih zavedal, da je množična živinoreja najbolj škodljiva kmetijska panoga. Če želi Slovenija ohraniti podeželje to verjetno ni smrad strupene gnojnice prašičev in pohabljeni piščanci ter telički, ki jim prerežemo vrat?

Kdaj je stranka SLS javno tako aktivno podprla ekološko kmetijstvo? Koliko imamo kakovostne slovenske zelenjave v trgovinah? Totalno nesposobnost je SLS glede kmetijstva dokazala s tem, da navija za streljanje volkov ne pa za zdravo hrano. SLS je zmožna promovirati pokol, ker ni zmožna spremeniti dejstva, da je v slovenskih trgovinah razstavljena predvsem italijanska, španska in nizozemska zelenjava?

Spomnimo se, da je SLS v predvolilni kampanji obljubljala, da bo ukinila domače naloge v šolah. Vse kaže, da zato, ker jih sami ne naredijo. Ne odgovarjajo na pobude glede pesticidov in norčujejo se iz vegetarijancev. Kmetje si dejansko zaslužijo nekaj drugega. Predvsem nekoga, ki jim bo povedal, da si ljudje bolj kot vse želijo ekološke zdrave hrane.

Zdravo, lepo in dobro - obiščite    ZELENO TRGOVINO   .

Zdravo, lepo in dobro - obiščite ZELENO TRGOVINO.

SLS: Morilce nagradimo!

SLS: Morilce nagradimo!

Kolinda brani Afganistan

Kolinda brani Afganistan