Draga dijakinja z Gimnazije Šentvid

Draga dijakinja z Gimnazije Šentvid

Zdravo dekle! Hodiš v srednjo šolo. To ni ravno lahko obdobje. Nisi edino dekle v Sloveniji, kjer starš ne plačuje preživnine in se boriš iz dneva v dan. Imaš tisoče prijateljev in prijateljic, ki te razumejo.

Vsi, ki smo slišali zate in to, da nisi mogla na izlet, te objemamo. Nisi kriva. Zgodi se. Dogodek bo ostal le bled spomin preteklosti. Ta zgodba bo kot prašen delec na tvoji obleki, ki ga boš stresla v poletni dan. Zgodile se bodo veliko pomembnejše stvari v tvojem življenju.

Želimo ti, da greš še na veliko izletov in vidiš lepe stvari. Zaslužiš si. Čakajo te novi dnevi in nova spoznanja, da se dotaknejo tvojega življenja med nami.

Spoznala si, da nekateri odrasli dajejo denar na prvo mesto. Niso vsi taki. Veliko, ogromno ljudi ima iste bolečine in strahove kot ti. Delamo napake in še jih bomo delali.

Samo radi bi, da veš, da močno mislimo nate in da smo bili vsi enkrat na tvojem mestu, ko nam je bilo neprijetno in bi se skrili najraje v mišjo luknjo. Potem smo spoznali, da dokler se ne odtrga nebo in dokler se ne odpre zemlja, dokler je vsaj ena oseba, ki se nam nasmehne, je vredno vsakič znova poizkusiti. Je drugače. Je boljše. Zagotovo.

Ljubo dekle, prav to rumeno sonce sije tudi zate – ne pozabi nikoli!

Tukaj smo s tabo.

Kdo trpi za tvojo »lepoto« ?

Kdo trpi za tvojo »lepoto« ?

Trump in kraljica, ne pa vsa resnica

Trump in kraljica, ne pa vsa resnica