Šarec – preživite vikend v domu za starejše!

Šarec – preživite vikend v domu za starejše!

Slovenijo cenim in tudi inteligenco državljanov in državljank. V primeru Marjana Šarca in njegovih verbalnih »nastopov« pa se kaže neprijetna slika, ker javnost ploska nevsebinskim nastopom premierja, ko gre za zelo resne zadeve. Šarec razen menjave politikov v bizarnih okoliščinah ni pokazal ničesar omembe vrednega.

Javnost se hahlja, kako je Šarec »zabrusil« poslanki, da je dobronamerna tako, kot je Zemlja ploščata. Smešno? Šarec ni pokazal grama poguma, da bi komentiral laži, ki so jih slovenski mediji širili o Siriji, Rusiji in zdaj o Venezueli. Je Šarec obsodil nasilje francoske policije? Ni. Premier duhoviči na ravni spletnih trolov in javnost to zabava? Kdaj bo Šarec konkretno odgovoril, kako je lahko domovih za starejše dopustno zaračunavanje oblačenja elastičnih nogavic ali striženja nohtov, ko že tako cene mesečnega bivanja krepko presegajo večino pokojnin? Do zdaj pristojni prelagajo odgovornost z enega na drugega s plitkimi obljubami, starejši in njihovi svojci pa naj zadnja leta preživotarijo?

Šarec poslancu glede stiske upokojencev sploh ni želel odgovarjati, ker poslanec »odstopa od kalupa stranke«. Kaj pa Kučan, Janša, Jelinčič – kakšen »kalup« so pa ti dosmrtni polipi v dihalih slovenske politike? Šarcu všečen? Ker so njegovi politični botri?

Morda bo prazno duhovičenje premierja minilo, ko bo en vikend preživel v domu za starejše. Ker primanjkuje zaposlenih, bo v postelji cel dan v eni plenici, v eni minuti pa bo lahko zaužil nekaj hladne juhe ob slabem zraku v zaprti sobi. Zemlja je kruta in ne ploščata za starejše v Sloveniji in to ni smešno. Do zdaj Šarec na civilne pobude, zakaj se ne gradijo domovi za starejše, še ni podal nobenega konkretnega odgovora. Nedopustna je neodzivnost na tako kritične razmere. V Sloveniji smo v vrhu evropskih držav glede števila starejših! Naj se kar uležejo na tla in umrejo, takoj, ko ne morejo več plačevati davkov? Je to Šarčeva šala ali vlada nima česa pokazati? Razne tistih nekaj projektov EU, ki so visoko zveneči, kjer se onesnažuje s publikacijami dve leti, od programa pa ne ostane nič? Kje so konkretni projekti za sobivanje mlajših in starejših, ki so v hudi stanovanjski stiski? Kje so načrti za gradnjo domov na odsluženih projektih, ki so jih pokradli razni tajkuni »osamosvojitve«, ki zdaj tvitajo z Maldivov?

Premier Šarec je v parlamentu izjavil: »Za vas sem bil še pred nekaj meseci klovn.« Izjava zahteva popravek. Šarec ostaja klovn, dokler ne bomo priča odgovorni politiki s konkretnimi rezultati, ki jih bodo pozitivno čutile tako medicinske sestre in negovalke v domu za starejše, ki ne bodo zgarane in podplačane in direktorji, ki se bodo več upali molsti milijonskih dobičkov iz preležanin naših dedkov in babic.

In če Šarec meni, da ne bo nikoli star in pozabljen, se zelo moti. To velja tudi za vse pomembneže v parlamentu. Hitro se lahko sorodniki obrnejo ali umrejo in ostali boste sami v domu za starejše, ki bo huje kot zapor. Tam imate brezplačen internet, kajne?

Da ne boste rekli, da niste vedeli in da zato niste ukrepali! Naj spomnimo Šarca in vse ostale v parlamentu, da so sami želeli v politiko, ker jih nihče ni na kolenih prosil, naj bodo naši predstavniki. Izvoljeni ste, zdaj pa delajte za nas, ker smo vaši delodajalci.

Še vedno ni ideje, kje dobiti denar za starejše? To so naši starši in stari starše, torej temelj Slovenije še včeraj. Obdavčite luksuz, alkohol, cigarete, Cerkev naj v celoti financirajo verniki in takoj prenehajmo plačevati za Nato. Dobili bomo dovolj, pa še za kavico bo ostalo.

Foto: Twitter/Pixabay

Pravljice, ki ne obstajajo: »Potem kraljična ubije kokoš«

Pravljice, ki ne obstajajo: »Potem kraljična ubije kokoš«

Matrica Evropske unije

Matrica Evropske unije