Čustveni invalidi vodijo EU

Čustveni invalidi vodijo EU

»Neodgovorne laži« pravi Emmanuel Macron, so največja težava EU.

Odhod Velike Britanije iz EU je Macron označil za največjo tragedijo po 2. svetovni vojni v Evropi. Kaj pa krvavi razpad Jugoslavije? Tisoče žrtev v Vzhodni Ukrajini ni tragedija? Ali pretepeni volivci v Kataloniji? Niti to, da umirajo rumeni jopiči? Da, čustveni invalidi kot Macron vodijo sodobno Evropo. Zato ni nič presenetljivega, da so rumeni jopiči že 16. teden korakali po vsej Franciji.

Rumeni jopiči so fenomen, ki je težko razložljiv, ker se upira logiki sedanje politike. Pri tem jih brutalno napada francoska policija. Pridobljen je bil posnetek, kako se policisti pogovarjajo o rumenih jopičih:

“Treba je streljati!” in “ Kakšen kup bednikov!”.

Posnetki proteskov rumenih jopičev iz Francije kažejo Evropo, kot so jo do zdaj poznale predvsem države, ki so postale kolonije Evrope. Takrat in še danes tam kraljuje brezobzirni odnos do običajnih ljudi. Vseh: starih, mladih, žensk in otrok. Vendar je zdaj, kakor so pokazali posnetki na spletu, tudi v Franciji invalid na električnem vozičku deležen solzivca direktno v obraz. Bil je brez orožja, brez maske, brez česarkoli - brutalno napaden! Posnetek neizzvanega napada na invalida na vozičku kroži po spletu. Francija je postala odsev evropske politike do lastnega naroda: udari, pretepi in zaničuj. Za razliko od invalida na vozičku, ki nima nobene možnosti, da bi stekel ali se branil, ima oblast možnost, da postopa z osnovno moralo. A, če so na oblasti čustveni invalidni, se tepta vse. Kajti od realnosti umaknjena politika rumene jopiče slabšalno imenuje: populizem. Prevod besede populus je ljudje. Dogodki v Franciji kažejo neželeno resnico: vladajočih politikov ne voli ljudstvo, ampak nastavijo že uveljavljene strukture moči, ki različne obraze nalepijo na plakate. Kako je možno, da vstaja Francije ne zamaje predsednika Macrona? Ker za Macronom so banke, za ljudmi pa ni nič, kar bi vladajočo garnituro zanimalo. Nimajo rudnikov, nimajo delnic, še manj nafte. Take se pač brcne in tudi na kraj pameti jim ne pade, da bi jih sploh upoštevali.

Dr. Jean Bricmont razlaga, da na vprašanja rumenih jopičev nobena evropska vlada nima odgovora. To lahko pomeni le en odgovor: evropski projekt služi eliti in ne ljudem. Omenja tudi »zmedo« francoskih intelektualcev, odrezanih od občutkov večine ljudi, ki na ulicah pojejo himno in mahajo s francosko zastavo. Ni dovolj multikulturno za njihov okus. Ne razumejo osnovnega domoljublja. Čemu se potem čudijo, da jih desnica premaga?

Kdorkoli bo že šel na volitve za Evropski parlament, je kredibilen in vreden vašega glasu, če bo podpiral razsodno razpustitev EU in takojšno obravnavo zahtev rumenih jopičev. Ostali, ki se vam slinijo s plakatov so Macroni in Macronke. Bo sploh kandidiral za EU kdo, ki to ni?

Pustimo se presenetiti. Do zdaj je izbira kandidatov in kandidatk več kot neprimerna in ohranja obupno birokratsko EU, ki tlači svoje prebivalstvo in je sužnja ameriških vojaških pohlepov.

lik na      Zelena trgovina     , je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

lik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

Zakaj feminizem žuga pop pevcu in ne ministru?

Zakaj feminizem žuga pop pevcu in ne ministru?

Rešili so ga klošarji v Ljubljani

Rešili so ga klošarji v Ljubljani