Študentske organizacije – ukiniti bando pohlepno, takoj!

Študentske organizacije – ukiniti bando pohlepno, takoj!

Tarča, RTV SLO

Tarča, RTV SLO

Čestitke oddaji Tarča na RTV Slovenija, da je razkrila porabo javnega denarja, ki ga izvajajo študentske organizacije v Sloveniji. Kot vse kaže, so leglo direktorjev in njihovih pomočnikov, ki se vsem na očeh mastijo z vsoto 11 milijonov evrov, kolikor jih te organizacije pridobijo.

Da ni niti malo sram direktorja študentske organizacije Draga Žure, da ima večjo plačo kot premier države in večina ministrov, je znak, kako daleč je ta pohlep prišel.

Žura, ki vztraja, da je študentska organizacija del zasebnega in ne javnega prava, naj gre v službo enkrat v svojem dolgem življenju k privatnikom. Pa da vidimo, kaj bo »ustvaril«. Študentje iz Štajerske, kako lahko to gledate?

Tarča, RTV SLO

Tarča, RTV SLO

Predsednik Študentske organizacije Slovenije je Klemen Peran. Po njegovem nastopu v Tarči se lahko vprašamo, kako je možno, da takšna oseba prestavlja študentsko populacijo Slovenije? Na vprašanje voditeljice Tarče Erike Žnidaršič, če je poraba denarja študentske organizacije za depilacije, počitnice v Maroku in Franciji, masažo, najem jadrnice in popivanje, utemeljena, je odgovoril: »Ne vidim spornih zadev.« Tako mlad, pa že tako pokvarjen. In on podpira proteste, da ni planeta B? Tistega, na katerem ni žurov, kjer se mečejo plastični kozarci na vse strani? Ne pozna tudi podrobnosti pogodbe direktorja ŠOU. Kako prikladno. Za kaj so »zaslužni« direktorji študentskih organizacij? V veliki meri gre za parado bebavih zabav in veliko ničlo za ugled in napredek slovenske študentske scene v mednarodnem okviru.

Za velikanske vsote študentske organizacije naročajo razne analize, ki nikomur ne koristijo. Za ta denar bi lahko izplačali stotine štipendij.

Edina inteligentna točka oddaje je bil študent Martin Kovač, ki se zaveda, da bi z 11 milijoni, ki se zdaj porabijo predvsem za plače in zabave, lahko znatno dvignili štipendije socialno ogroženim (!) študentom in ostalo bi še 3 milijone za žurke. Kovač je edini argumentirano komentiral okoriščanje, ki se dogaja mimo naših oči. Njegova ocena, da je edina »bolezen« študentskih organizacij denar, je natančna. Njegov predlog, naj ne dobijo niti centa javnega denarja, dokler se ne uredi njihov status v osebo javnega prava, z upravičeno porabo denarja, je tudi edino »zdravilo« za leglo dosedanjih direktorjev. Smrdi do neba!

Posnetki v Tarči spominjajo na slabo komedijo, ko predstavnik nadzora za porabo študentskega denarja »ne razume«, kaj pomeni izguba 30.000 evrov na projektu. Ne razume?! Naj iz svojega žepa zapravi 30.000 evrov in nima za pokritje svojih žurov, pa da vidimo, če še vedno ne bo razumel!

Študentska organizacija na Primorskem pa je očitno mafijska združba, ker ne sodeluje z javno televizijo in je nedotakljiva ali kako? Halo policija, inšpektorji?

Oddaja Tarča in njeno razkritje delovanja in koruptivne pogodbe v študentskih organizacijah zahtevajo nemudoma ukrepanje vseh državnih organov za nadzor. Študentje in študentke pa – kaj še čakate? Na direktorsko mesto v ŠOU? Nič ne bo. Ta služba je, kot kaže dosmrtna.

Matrica Evropske unije

Matrica Evropske unije

Zakaj feminizem žuga pop pevcu in ne ministru?

Zakaj feminizem žuga pop pevcu in ne ministru?