»Psihopati v kravati« - pol milijona otrok ali evrov?

»Psihopati v kravati« - pol milijona otrok ali evrov?

Katero dejanje ima v sebi več psihopatskega? Ko se zunanji minister Slovenije Miroslav Cerar fotografira z nekdanjo državno sekretarko ZDA Madeleine Albright, za katero je pol milijona mrtvih otrok sprejemljiv izid krivičnega napada ZDA na Irak?

Ali je bolj psihopatsko, da želiš kot predsednik uprave NLB, kot to predlaga zase Blaž Brodnjak, pol milijona evrov plače? Operira morda možgane ali malo prerazporeja denar, ki ni njegov?

Dr. Babiak in dr. Hare, ki sta napisala uspešnico »Kače v oblekah«: Ko gredo psihopati na delo (Snakes in Suites), ugotavljata, da je prav v okolju politike in posla največ oseb s psihopatskimi težnjami. Kaj to pomeni? Da takšne osebe najprej pomislijo na svojo lastno korist. Ne na korist države ali podjetja, ne – zanima jih zgolj lastni uspeh in doseganje »veličine«.

Značilno za psihopatske težnje je, da se ne zavedajo svoje okolice, še manj z njo sočustvujejo. Se Brodnjak, ki si želi zvišati plačo s 160.000 na 500.000 evrov, zaveda, da ima prav tista medicinska sestra, ki je merila vročino raznim brodnjakom, komaj večjo pokojnino kot 500 evrov? Brisala pa je bruhanje malih brodnjakov, dolgih 40 let. Brodnjak ne občuti nobene odgovornosti zato, da smo državljani in državljanke dokapitalizirali NLB? Zdaj si bo Brodnjak izplačeval denar? S kakšno moralno pravico? Brodnjak morda ve, kako se počutijo zaposlene in zaposleni za okenci NLB? Se kdaj spusti iz svojih višav na zemljo, ki jo tlačijo tisti, ki njemu služijo nemogoče visoko plačo?

Na družbenih omrežjih je pol milijonska plača vzbudila val iskrenega ogorčenja nad Brodnikovo pogoltnostjo. Veliko ljudi je povedalo tudi, da bodo zaradi tega zaprli svoje račune na NLB banki.

Screen Shot 2019-02-21 at 11.57.22.png

Bomo kdaj tudi razumeli, zakaj se je Cerar ovekovečil z Albrigtovo? Morda, ker so ji Srbi gnusni ali ker ji napadanje držav, ki jih ZDA uničijo zaradi laži, prav nič ne teži vesti? Če so psihopati pogosto v kravatah, jim družbo delajo tudi psihopatke v dobro krojenih oblekah z istimi osebnostnimi lastnostmi: odsotnostjo empatije in bolestno ambicioznostjo. Albrightova je povezana tudi z bombardiranjem Jugoslavije in genocidom v Ruandi. Kdo bi se želel fotografirati s takšno osebo, brez pištole na glavi? Tudi evropska poslanka Tanja Fajon se je sladko smehljaja, rokujoč se z Albrigtovo. Kje je sočutje do mrtvih otrok?

Kot sta zapisala psihologa Babiak in Hare imajo osebe s psihopatskimi značilnostmi občutek, da jim pripada nekaj več ter da so »izbrane«, da vladajo in ukazujejo drugim. Sploh pa ne morejo deliti občutkov z ljudmi okoli sebe. Pojma nimajo, kako se drugi počutijo zaradi njihovega egoizma in povzpetništva. Niti ne preverjajo, ker za dosego njihovih ciljev, se jim nobena žrtev ne zdi premajhna ali prevelika

Naj bo to pol milijona žrtev vojne ali pol milijona evrov.

Zakaj gledamo takšne osebe na vodilnih mestih? Cerar naj se zavleče v prazno pisarno, ki jo najde in Brodnjak naj sebe trži na borzi, če bo kaj dobil. Fajonovo pa bodo volili zgolj tisti, ki se ne zmenijo za ameriške vojne zločine.

lik na      Zelena trgovina     , je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

lik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

Kaj sporoča peticija o šolstvu v Sloveniji?

Kaj sporoča peticija o šolstvu v Sloveniji?

»Sinko, okradi celo banko, ne sendviča!«

»Sinko, okradi celo banko, ne sendviča!«