Nekaj belega

Nekaj belega

Si drznete razmišljati samostojno? Ne sledite »trendom« množičnih medijev? To pomeni, da ste na robu sprejemljivega. Ko so množice v polikanih rjavih srajcah skrbele za »čistost rase« in »razširitev priložnosti«, je bilo zelo nevarno imeti drugačno mnenje. Smrtonosno. Smo blizu tem časom. Sicer v imenu »politične korektnosti« in »javnega zdravja«. Množični mediji določajo, kaj je »najbolj prav«.

Pri nas je namreč vse »v redu«, če kaj ni, se izvozi. Kot na primer Velika Britanija izvozi človeške ostanke, notranje organe ali roke in noge med plastiko. Za reciklažo na Šrilanko. V 111 kontejnerjih. Smrdi.
Nekaj belega ne smrdi. Polzi iz mesa. Kupec, tako so zapisali v časniku Večer, se je čudil, kaj belega se cedi iz mesa? Nič takšnega, pojasnjujejo. To je zgolj stres živali. Kako prosim? V smrtni grozi, kričanju in klanju se v mesu živega bitja nekaj zgodi. Spremeni. Kar se kaže »kot nekaj belega«. Zapis trpljenja v »okusnem obroku«. Strokovno se to imenuje BMV – bledo mehko vodeno. Živali ni, ne njihovega trpljenja, pobitih mladičev, odvzetosti iz narave – nimajo vrednosti. So meso. Ima žival vrednost, če je del performansa? Na primer, ko je nedavno Marina Abramović gledala v osla.

Vir:  Večer

Vir: Večer

Galerija v Novem Sadu je za DVD performansa Abramovićeve plačala 100.000 evrov, da lahko gleda gledanje v osla. Če Abramovićeva zre v osla, potem to ni BMV, ampak umetnost. Koliko od teh 100.000 evrov je dobil osel, ker je gledal Abramovićevo? Ista umetnica je za performans čistilke dobila več kot pol milijona evrov. Čistilke pa dobijo petsto evrov na mesec. Kdor oponaša zatirane »na višji ravni«, je bogat. Tako je direktor klavnice milijonar, delavci na minimalcu, živali so razkosane. Kdor skrbi za živali, se mora nenehno truditi, da zbira cente in evre za njihovo hrano in zatočišče, kakor Zavod Koki - za zaščito rejnih živali. Ker to se »ne splača«. Življenje živali, ki niso mačke ali psi, je redka dobrodelnost! Nekaj belega med nami je brezbrižnost. Kje so ljudje, ki skrbijo in se ne borijo le za lastno skledo? Nekaj belega je posledica prelite krvi.

Zdravo, lepo in dobro - obiščite    ZELENO TRGOVINO   .

Zdravo, lepo in dobro - obiščite ZELENO TRGOVINO.

Slavoj Žižek, nevarni mislec?

Slavoj Žižek, nevarni mislec?

Revna milijonarka

Revna milijonarka