V čigavem imenu bo izdana svoboda govora?

V čigavem imenu bo izdana svoboda govora?

»Svoboda je svoboda tistega, ki misli drugače« je rekla Rosa Luxemburg, revolucionarka, s katero se zelo rada postavlja tudi sodobna politična levica, ki je trenutno daleč od njenega poguma in požrtvovalnosti.

V otroštvu sem bila vzgojena v partizanskem duhu. Ne pomnim niti sekunde, da bi me ščuvali, da bi vrgla kamen v hišo nekoga, ki je bil domobranec ali da naj ne pozdravim ali sprejmem ljudi, ki niso bili del NOB. Kdo vzgaja otroke v sovraštvu?

Kdo je pripeljal v Slovenijo razne politične osebe iz Argentine in ne vem od kje, kjer so se bohotili nacisti na svobodi? Kaj ni tega podprla prav slovenska politična levica, ki je čez noč pljunila na komunizem in oblekla sponzorsko jakno? Potem ne žugajte nam, ki smo bili otroci, ko ste prodali državo kot rezervne dele in si v levi in desni žep tlačili milijone. Nikogar ne pretentate z dvajset leto staro jakno na proslavah, ker vemo, da je lažna skromnost Kučana enako ogabna kot kričava ošabnost Rodeta. Ne, hvala. Imejte svoje igre in vmes ropajte narod.

Svetlana Slapšak je v Večeru pozivala, da se ukinejo mediji, ki pišejo zlobno o zgodovini Dražgoš. Si bo morda upala predlagati, naj ukinejo New York Times, ki je objavil laži o Iraku in o Belih čeladah v Siriji, ki prodajajo organe in mučijo otroke? Slapšakova se ob tem pojavlja na ameriški spletni strani s sloganom Freedom to Write (svoboda pisati). V svoji karieri je bila tudi predsednica Odbora za svobodo izražanja. Danes dobiš nalepko fake news in je zadeva rešena? Zakaj o tem odločajo organizacije, ki jih financirajo milijarderji ali vojaški interesi in ne civilna družba?

Screen Shot 2019-01-25 at 11.19.56.png

Enako dvorezen je lahko poziv Violete Tomič, ki podpira idejo, da bi tudi v Sloveniji delovala organizacija, ki bo določala, kaj so »prave« in kaj »lažne« novice. Kdaj bodo na odgovornost pozvani slovenski novinarji, ki so lagali o Iraku, Libiji in Siriji? Še lani!

Tudi meni se obrača želodec in me boli srce, ko berem Nova24, ampak nisem bila jaz tista, ki sem v blato poteptala socialistično zapuščino, ampak bivši komunisti na oblasti, ki so se okoristili pri ropanju skupnega premoženja. Medtem upokojeni partizan nima niti za plačilo doma za starejše. Je to demokratični napredek? Zadeve se menda rešujejo pri vzrokih in ne posledicah, kot so časopisi, ki za razliko od »uglednih« zahodnih medijev, še niso začeli vojne, ki bi zahtevala milijone žrtev. Spregledana logika stvari?

Kdo je rušil Jugoslavijo?

Tednik Mladina se še vedno hvali, da je objavil naslovnico, ki je »zamajala temelje Jugoslavije«. To je »dosežek«? In kakšna je bila ta naslovnica? Nacistični plakat je bil uporabljen kot podlaga za štafeto mladosti, socialistični praznik Jugoslavije. Ampak, hej, ker so to naredili »naši«, je to visoka umetnost!

Plakat za dan mladosti je bil resnično predelan nacistični plakat. Zamenjani so bili le simboli. Namesto zastave nacistične Nemčije je bila uporabljena jugoslovanska zastava. (vir: Mladina)

Fašizem in nacizem ne bosta nikoli primerljiva z narodno osvobodilnim bojem. Vendar v imenu rušenja Jugoslavije je bilo to sprejemljivo »napredni levici«, ker je bilo »kul« .

Kdaj se bo kdorkoli resno politično zamislil nad tem? Ali bomo prebirali le postmodernistično mentalno masturbacijo? Množice so kruto umirale zaradi razpada Jugoslavije. Kljub temu je plakat postal »legenda«. Je bilo vredno, da Jugoslavija razpade, da zdaj lahko slovenska vlada mimo javnih pojasnil podpisuje pogodbo z ameriškimi korporacijami? Veličastno državništvo, primerljivo z veličastno umetnostjo, ki spremeni plakat? Orgazem demokracije!

Evropska politika laže sama sebi

Na francoskih ulicah se je nezadovoljstvo tako »levih« kot »desnih« volivcev izrazilo kot poplava opeharjenih ljudi v rumenih jopičih. Kdo je izdal Francijo? In levi in desni. Jasno! Združeni v ropanju naroda z umazanimi političnimi manipulacijami. Seveda ljudje lahko desetletja prenašajo zavajanje in politične spletke. Pritlehne reklame za glasove in kozmetične popravke v politiki. Za prodajalko v trgovini pa se ne spremeni nič! Za varnostnika na ministrstvu, ki je »outsourcing« se ne spremeni nič, za upokojence se ne spremeni nič, za tiste, ki čakajo za operacijo, se ne spremeni nič. Slabše je!

Imejte svoj šov. Iz vsega se je ustvarila javna predstava, v kateri sem tudi sama nehote ali hote sodelovala. Od danes upam drugače. Ne zanima me, kakšen feminizem je všeč vam, kako naj bi bil kdo vegan ali kako tretji veren ali četrti domoljuben. Vsak izbere sam.

Maska politike je padla z gromozanskim truščem na tla. Kontrola medijev, kontrola čustev in nadzor nad tem, kako naj bi »pravilno« dojemali svet in sebe, je informacijska vojna.

Od nas ljudi, ki ne želimo umreti kot sužnji zavajanja, je odvisno, ali se med sabo povežemo. Različni! Da pozabimo na delitve, ki so ustvarjene, da nas razdrejo na vekomaj veke. Ker združeni v različnosti smo masa, ki ni vodljiva. Največja panika politike.

Nad grobovi 2. svetovne vojne »sprave« ne potrebujemo. Samo sodelujmo. Zato, ker umira vedno narod, tvoj sin, moja mama, naš oče, njena hčerka ... To se nikdar ni spremenilo. V nobeni vojni. Si želimo še kakšno? Jaz ne. Upam, da tudi vi ne.

Drznila si bom še tale sklep. Večina umirajočih kliče bližnjega. Človeka. Bodimo človek drug drugemu. Ne glede na politiko, ne glede na vero, ne glede na spol, ne glede na vse. Povejte, kako si želite živeti?

Začenja se leto 2019!

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

Zdravo Slovenija 1-18.jpg
2. podelitev nagrad za »Fake News«

2. podelitev nagrad za »Fake News«

Fašistka v meni

Fašistka v meni