Varde in vahte - novi domobranci?

Varde in vahte - novi domobranci?

Pred kratkim je Slovenijo razburkala štajerska garda, ki jo vodi Andrej Šiško, s postrojem zamaskiranih pripadnikov. Ob tem se zastavi vprašanje, kako lahko tako velika skupina opravi postroj, da varnostnoobveščevalni sistem tega ne zazna? Vprašanje je na mestu, vendar se je poleg tega treba vprašati, ali je Šiško izven tega sistema ali dela za sistem in ga varnostnoobveščevalni sistem ni zaznal ravno zaradi tega?

Andrej Šiško se v slovenski politiki pojavlja ves čas samostojnosti. Znane so njegove povezave z Zmagom Jelinčičem, ki je del režima. Jelinčič je bil zaradi svoje hujskaške retorike vrnjen v parlament. Šiško pravi, da z Jelinčičem nima nič skupnega, in se predstavlja kot pravični borec za slovenski narod. Vendar delovanje Šiška prej kaže, da je operativec režima. Pred predsedniškimi in parlamentarnimi volitvami je Andrej Šiško z Marjanom Poljšakom, ki je bil nekoč poslanec Jelinčičeve SNS, na vsak način želel, da gre z njim v kolacijo Socialistična partija Slovenije. Mi tega seveda nismo sprejeli.

Postroj varde ima tako po našem mnenju, dve funkciji. Prva je, da se s postroji legitimizira VSO in ostale paravojaške skupine. Namreč, če bo Šiško izpuščen, bo ta precedens uporabil Janez Janša. Zato tudi povezave kadrov SDS s Šiškom niso nobeno naključje.

Druga funkcija je, da bi nase vezal od režima neodvisne struje, kot je Socialistična partija Slovenije, ki cenijo jugoslovansko politično zapuščino, označiti za nacionalsocialistične oziroma hitlerjanske, kar je načrtna laž in zavajanje. Hitler je najprej zatrl komuniste in socialiste in se nato lotil zločinov na podlagi etnične pripadnosti. Zakaj se to namenoma izpušča?

Več neodvisnih intelektualcev doma in v tujini je poudarjalo, da meje ne morejo biti enako odprte za vse, ker gre za varnostno tveganja. Kot begunci so sprejeti večinsko ženske, otroci in starejši. Varnostno tveganje pa je, če se v Evropo prek migrantov selijo za vojsko najbolj sposobni ljudje, torej moški od 18-35 let, ki jih je med migranti največ. Vprašanje je, zakaj je »leva« politična opcija v Sloveniji in Evropi to podpirala? S tem je avtomatično preusmerila večino volilnega telesa na desno. Torej zmage SDS je na volitvah pomagala ravno politika odprtih meja, ki jo je promovirala stranka Levica.

Večinsko razpoloženje volilnega telesa, ki se nagiba na desno, je desnica izkoristila za to, da je svojo politiko popeljala na višjo in bolj nevarno raven - legitimizacijo paravojaških enot. In ne glede na to, kako nevarna je ta politika, bo veliko ljudi podprlo te poteze, tako Šiška kot Janšo, ker se bodo tako počutili varnejše. Na podlagi tega je vsa Evropa ob migrantski krizi doživela premik v desno in vzpon fašizma, zato je tudi ustvarjena. Povabilo Angele Merkel ni naključje. Druga najmočnejša stranka je v Nemčiji zato AfD, ki je znana po svojih fašističnih stališčih.

V tem kontekstu desnici najbolj pomaga levica z nespametno ali pa namensko politiko odprtih meja, vsako drugo levo opcijo, ki ne deluje v korist te velike igre, pa skuša označiti za nacionalsocialiste, ampak ji ne uspeva. Kar je tudi dokaz, da takšna levica nima interesa združevati levih struj, ampak jih nevtralizirati, če se ne strinjamo z njihovimi politikami, vodenimi s strani tistih, ki so begunsko krizo ustvarili.

Zanimivo je tudi imenovanje Damirja Črnčeca, ki je znan kot zvest Janšev človek, na prvi dan samooklicane leve vlade, ki jo je s projektnim sporazumom omogočila tudi Levica. V kontekstu prej opisanega, je poteza imenovanja Damirja Črnčeca mnogo več kot nespametna politika, je potrditev režima, ki se umetno deli na levo in desno in deluje v korist Zahoda, ki v Sloveniji izvaja svoj načrt. Razni postroji od Šiškove garde, zdaj še Kranjske varde in VSO, pa nakazuje na to, da gre lahko za nevaren načrt, ki se ga večina državljanov Republike Slovenije ne zaveda in je v interesu tujine. Ne pozabimo, da je bil načrt za Slovenijo v 2. svetovni vojni, nevtralizacija slovenskega prebivalstva.

Na strateško pomembnem prostoru, kjer živimo Slovenci, saj smo najbolj zahodno živeči Slovani, globoko med nam nenaklonjenimi narodi. Potencialno so razni postroji lahko veliko več kot politična propaganda, ampak dejanski poskus legitimizacije paravojaških enot, ki bodo sodelovale s tujino, kot so domobranci, pri čemer jim pomaga lažna levica, katere namen je, da desnica pridobiva podporo in nevtralizira neodvisno levico, ki temelji na vrednotah NOB. Skratka poleg zametkov domobranskih enot imamo tudi levico, ki udejanja interese zahodne Evrope pred Slovenijo. To pa kaže na to, kako dovršen je režim, ki nam vlada in deluje proti svojemu narodu.

Smrt fašizmu, svoboda narodu!

Generalni sekretar Socialistične partije Slovenije

Tadej Trček

Pravi obraz ZDA: plastika ali beda

Pravi obraz ZDA: plastika ali beda

 »Naša Micka je v šamanizem padla!«

»Naša Micka je v šamanizem padla!«