Radio Ognjišče: »Joga je kot droga!«

Radio Ognjišče: »Joga je kot droga!«

Ste se zdravili s homeopatijo? Na radiu Ognjišče so povedali, da ste zreli za spoved. Greh! Teolog mag. Boštjan Hari kot gost v radijski oddaji vključi tudi Waldorfsko šolo v paket grehov, ker je ustanovitelj Rudolf Steiner okultnež, če niste vedeli. Tudi, če se zanimate za energijo, či, prano, ste na poti v pekel. Iskanje ravnovesja v telesu, ideali renesanse in filozofija, ki ni na »naravnih krščanskih temeljih«, vse to je skrajno nevarno, pravi Hari. Kaj je mislil Hari kot naravno krščanstvo? Zažiganje žensk na grmadah, izvirni greh ali žegnanje odrezanih nog prašičev? Voditeljica na radiu Ognjišče pojasni, da je narava enako Kristus, ker je on ustvaril svet. Čakajte malo, ali je ravnokar Vatikan priznal reinkarnacijo? Ker Kristus je potem že pred bilijoni let bil v akciji.

Hari v oddaji svari katoliško občestvo, da naj se izogibajo jogi. Ni pomembno za Harija, da obstajajo kilometri znanstvenih dokazov o delovanju joge, dihalnih tehnikah in meditacije, seveda pozitivnih. Medinska fakulteta Harvad priporoča jogo, znanstveno pravijo, da dokazano deluje. Vade retro Satana? Hari se ne da zlomiti, on natanko tudi ve, da je vadba meditacije enaka kot, če ste na drogah. Še vedno iste inkvizicijske metode v vatikanskih vrstah? Joga pa ni na tem »tripu«, da bi pljuvala po drugih. Gospod Hari ne ve, da je med aum (Om) in amen povezava, kakor tudi med rožnim vencem in malo. Presneto žalostna je tista gospodinja, ki hvali samo svojo potico, čeprav je sestavine dobila od sosede. Utegne biti, da je žleht?

Od peklenščka navdahnjen pa je argument radia Ognjišče, da joge ne sme biti v šolah, ker se mora država ločiti od vere. To reče zagovornica RKC, ki blagoslavlja šole, pije kri državnemu proračunu, zahteva nazaj gozdove in stavbe! Radio Ognjišče, smo takoj ZA, da se RKC loči od države in predvsem ne krade davkoplačevalcem z »naložbami« kot sta Zvon 1 in 2.

V času propadanja družin, alkoholizma, drog, odtujenosti in zlorabe zdravil, se Vatikan ukvarja s tem, kar očitno meni, da mu odžira dobiček? Pri vseh teh milijardah in tonah zlata, je to skrajno nekrščansko, neusmiljeno in neljubeznivo. Predvsem pa nepotrebno.

Osebno ne poznam nikogar, ki bi se zaradi vadbe joge, homeopatije ali Waldorfske šole odrekel krščanstvu ali zmanjšal svojo naklonjenost do izročila Jezusa Kristusa. Prej nasprotno. Gospod Hari in voditeljica sta, Bog mi je priča, izkazala intelektualno in duhovno skrajno nepoznavanje tem, o katerih sta se pogovarjala.

Zanimivo je tudi, da s takimi stališči RKC zanika tudi dragoceno zapuščino duhovnikov zdravilcev, kakršen je bil Jurij Humar. Zdravil je z magnetizmom, ne le Slovence, temveč tudi gospodo z Dunaja in celo pretendenta za španskega kralja Don Carlosa. Za nameček je ta izjemni duhovnik, ki je nesebično služil preprostemu kmečkemu prebivalstvu, med katerim je živel, obvladal sanskrt.  Humar se v svojem duhovniškem poklicu ni ubadal s tem ali, ko brezplačno pomaga trpečim, od tega, da jih zdravi, jim odsvetuje alkohol, kvartanje ali lenobo, oddaljuje ljudi od krščanstva. Še danes je duhovnik Humar živi navdih ljubezni do bližnjega, kar veje iz njegovih zapisanih besed in dejanj.

Priimek gospoda, ki ima toliko povedati proti jogi, je Hari, kar v tej »neverjetno nevarni« jogi pomeni boga. Vse je eno, čeprav bi RKC rada imela vse na tem svetu samo zase? Kot pravi ljudska modrost: človek obrača, Bog obrne. Najbrž so imeli v mislih jogo.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 2-18 oblačia.jpg

Foto: Amoklv/Pinterest

Otroci se »igrajo« koline in posilstva

Otroci se »igrajo« koline in posilstva

Ljubi zlato ali žuljeva nikad! (hr)

Ljubi zlato ali žuljeva nikad! (hr)