Britanski navijači: »Mediji so nam lagali o Rusiji«

Britanski navijači: »Mediji so nam lagali o Rusiji«

Če odmislimo obscene vsote denarja, namenjene za plače športnikov in infrastrukturo ter brezglavo evforijo in politične umazanije, kljub vsemu v tej dekadenci lahko najdemo nekaj dobrega. V primeru svetovnega nogometnega prvenstva 2018 v Rusiji je bilo največ vredno medsebojno druženje ljudi z različnih koncev sveta.

Rusijo zahodni mediji zadnjih pet let sistematično sesuvajo in demonizirajo. Še posebej izrazito je to v britanskih in ameriških medijih, ostali mediji pa, kot pokorni sluge bolj ali manj razredčeno to prepisujejo. Torej, pred svetovnim prvenstvom v Rusiji je Bela hiša uradno sporočila britanskim nogometnim navijačem, da naj raje »dvakrat premislijo« preden se podajo v rusko žrelo. Predstavniki britanskega parlamenta so kar naravnost povedali, da bodo življenja navijačev v Rusiji ogrožena. Je to vse? Ne! Mediji so poročali, da je Rusija leglo rasizma, homofobije, ksenofobije in nasilja. Britanski nogometaš Danny Rose je tako sklenil, da bo verjetno prenevarno, da ga družina spremlja v Rusijo, saj tam sovražijo temnopolte Britance. Če ga ne bodo napadli medvedi, ga bodo raztrgali podivjani Slovani. Britanski športnik je bil nato nad Rusijo »prijetno presenečen«. Pred tem se je zanašal na zahodne medije, ki so ga strašili z »rusko pošastjo«. Rose ni bil edini, ki je doživljal povsem nasprotno v Rusiji, kar o njej pišejo večinski mediji na Zahodu. So pa britanski navijači vzklikali Hitlerju, ampak to ni tako pomembno. Povsod so hujskači, v Rusiji je zmagalo prijateljstvo in prav je tako.

Screen Shot 2018-07-19 at 14.52.03.png

Afro-ameriška popotnica je že lani na kanalu You Tube povedala, da je nad Rusijo navdušena. Kritično je analizirala, kako je naklonjenost Rusov do turistke kot je ona sploh mogoča. Očitno je, da je tema vzbudila zanimanje, saj je imela več kot 200.000 ogledov. Verjetno se marsikdo čudi, da je niso napadli in izgnali v Sibirijo, kakršna je standardna predstava zahodnih medijev o Rusiji.

Screen Shot 2018-07-19 at 14.51.28.png

Britanski nogometni navdušenec Justin Walley, ki je prepotoval že 125 držav, je bil prav tako navdušen nad Rusijo in zelo kritičen do pisanja medijev o tej državi. Kot je omenil, je medijsko zavajanje glede prisotno tudi glede drugih držav. V primeru Rusije pa je še posebej izrazito dobesedno strašenje turistov pred obiskom. Ker imajo vsi nogometni navdušenci možnost, da se letos še vrnejo v Rusijo, bodo številni to izkoristili. Tako »zelo grozno« so se namreč imeli ob obisku svetovnega prvenstva, da komaj čakajo, da se vrnejo v Rusijo. Na dopust!

Ob svetovnem prvenstvu v nogometu so se tako spletla nova prijateljstva in stkale nove mednarodne vezi med sprehodi, zabavo in ogledi tekem. Človek je srečal človeka in ugotovil, da med njima nič slabega ni in da se imata lepo. To je največja nagrada tega prvenstva – sovraštva med ljudmi ni, če se načrtno ne naredi! To si velja zapomniti.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 1-18.jpg
Ljubi zlato ali žuljeva nikad! (hr)

Ljubi zlato ali žuljeva nikad! (hr)

Kje je Severina in afriški denar?

Kje je Severina in afriški denar?