Poljublja zlato, žuljev nikoli!

Poljublja zlato, žuljev nikoli!

Vsak šport ima svojo lepoto in privlačnost. Nogomet je ob tem še spektakel za množice in kar je najbolj odbijajoče, tudi za politično garnituro, ki tekme uporablja za samopromocijo.

Screen Shot 2018-07-15 at 21.40.32.png
Screen Shot 2018-07-15 at 21.21.56.png

Nič drugače ni v primeru Hrvaške, ki ji je uspel izjemen preboj na svetovnem prvenstvu v Rusiji, saj so dosegli sanjsko drugo mesto. Vrhunski dosežek nogometnega moštva je hkrati pokazal  blazno zapravljanje denarja za obisk tekme in gigantsko navijaško zastavo čez trg pred stadionom. Ob tem je pred meseci odrasel moški nesel lesen križ večji od njega, peš po cesti od Reke do Zagreba, ker otrokom zdravstvo ne kupi življenjsko potrebnih zdravil. Kje je evforična predsednica, ko poškodovani otroci hropejo, ker ni zdravil? Neokusno je njeno poljubljanje zlatega pokala pred svetovno javnostjo. Naj poljubi roke staršev, ki brišejo solze otrokom dan in noč, medtem, ko se ona in njega garnitura vozijo v zatemnjenih limuzinah.

Screen Shot 2018-07-15 at 21.59.47.png

Šopirjenje predsednice Hrvaške je parada ponižanja za številne Hrvate in Hrvatice, ki so morali povezati culo in oditi služiti kruh v tujino. Doma je pol milijona Hrvatov pustilo na pol stradajoče starše z ubornimi pokojninami. Kolindino veseljačenje na prvenstvu, je tako ples na žuljih državljanov. Predsednice ni pred zabojniki, ko ljudje brskajo za užitnimi odpadki. V garderobi na prvenstvu je objemala atlete, ki njene pozornosti zagotovo ne potrebujejo, za razliko od tistih, ki so delali celo življenje, zdaj pa v očeh družbe nimajo nobene vrednosti. Na Hrvaškem prav v tem času sprejemajo odzive na obsežno pokojninsko reformo, ki pa ne zanima javnosti toliko kot nogomet. Čeprav reforma predvideva, da bodo šli državljani lahko v pokoj stari 67 let. Samodestrukcija za dve uri evforije?

Odzivi na družbenih omrežjih kažejo, da je nogometna evforija na Hrvaškem kot masten madež na luži obupa. Kajti v državi s kilometri prekrasne jadranske obale, vse več otrok sploh še ni videlo morja! Naj se ti hrvaški otroci tolažijo z goli igralcev, ki jim bodo lahko stisnili kakšen lajk, ko bodo gledali njihovo družino na jahti?

V večjem hrvaškem mestu so domači navijači po zmagi reprezentance, ki jim je omogočila vstop v finale, razgrajali po lokalih do jutra. Skakali so po avtomobilih, pokali petarde in druga eksplozivna sredstva, razbijali steklenice in se pretepali. Posredovati je morala policija. Človek se vpraša, kako je to možno – saj so vendar zmagali! Kot razlaga psihologija, so takšni dogodki zgolj fasada, da ljudje sprostijo zakopane frustracije na družbeno sprejemljiv način. A kaj, ko brcanje žoge ne bo plačalo njihovih položnic, tega se prav dobro zavedajo. Hrvati naj po bleščečih golih v Rusiji pošljejo na politično klop Kolindo in njene pajdaše. Državi so zabili avtogol.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 2-18 oblačia.jpg

Foto: Facebook, Twitter, Daily Mail

Kje je Severina in afriški denar?

Kje je Severina in afriški denar?

Kje si moja generacija?

Kje si moja generacija?