Bolje Turek v roki, kot Pariz na strehi

Bolje Turek v roki, kot Pariz na strehi

Lahko kar pozabimo na to, da so Slovenke kaj posebej bolj nagnjene k vzdihovanju za moškimi »idoli« kot katere druge. Kar je bila nekdaj za moške Marilyn Monroe ali pa Lepa Brena, je zdaj Turk Kemal, kakor je ime glavnemu liku v popularni nadaljevanki, za ženske. Očitno nekakšen lepotni ideal, ki bi ga imele doma po odejo.

Nekoč so ženske omedlevale na koncertih Franza Lizsta. O, da, na klasičnem klavirskem koncertu so vrgle na oder spodnjice ali pa se nekontrolirano smejale. Oboževan je bil kot polbog in zdravniki so skušali ženske zdraviti proti tej »bolezni«. Njegov menedžer je celo kupil psa, ki ga je strigel in ženskam pošiljal pasjo dlako kot Lizstove lase. Bil je bil absolutni seks simbol 19. stoletja.

S turškim igralcem Burakom Özçivitom je očitno podobno. Menda zdaj za njim vzdihuje kar nekaj Slovenk (in Slovencev). Prav zato je prišel na zvezdniški obisk v Slovenijo, da se z njim oboževalke lahko fotografirajo. Precej slaba tolažba sicer, igralec je poročen s turško lepotico. Kakšen Brad Pitt bi torej prav klavrno propadel na obisku v Sloveniji. Ciganke*, ki prerokujejo pred Lidli očitno že vejo, zakaj vsaki rečejo: »Vidim! Prišel bo kmalu visok in temen moški v vaše življenje!«, in pomežiknejo. Ugotovile so fantazmo večine žensk že davno pred Burakom!

Strinjam se s komentarjem humanitarke v Sloveniji, da je hudo žalostno, da se za socialno prizadete družine mukotrpno zbira vsak cent, medtem ko nekatera podjetja raje z lahkoto namenijo obsceno vsoto denarja za slikanje z igralcem. Ko bi vsaj priredili kakšen foto natečaj v »videzu Kemala« za mlade domače fante. Tako bi lahko dvignili menda tako želeno nataliteto. Zdaj pa bo Turek z mastnim izplačilom odletel v deželo baklave in bureka, Slovenkam bo za objemanje in občudovanje ostal v obliki kartona. Spet nič od natalitete.

Vsakršna slast in strast pa človeka sploh mine, ko prebere, kaj so si privoščili za zaposlene v Leklerku (namenoma ni zapis francoski). Zaposlenim so na žrebanju obljubili "plazmo in Paris" za dve osebi. Šlo pa je za »šalo«, saj so dobili piškote znamke plazma in paris, ki sta res stari znani imeni za piškote. Iz časov, ko v Sloveniji ni mrgolelo Leklerkov, ki bi zbijali take neslane šale z zaposlenimi. Dejansko so takrat podjetja omogočala izlete. Nekatera slovenska podjetja, kot je Zelena trgovina, ki ne obrača milijard, kot Leklerk, se še danes trudijo, da delujejo v takšni smeri.

Žurnal piše, da šef Leklerka v Sloveniji vozi poršeja v vrednosti 200.000 evrov, bi mu bilo smešno, če bi namesto tega dobil piškotni model avtomobila? Saj je porše, a ne?

To, kar si je privoščil Leklerk glede zaposlenih, smrdi še bolj kot francoski sir in je v posmeh tisti znani francoski »enakost, bratstvo, svoboda«. Zavrženo je, kar ste naredili, slišite, Leklerk! Podjetju dobiček nenehno raste, zato delavcem takoj omogočite kakšen izlet. Pa ne v Pariz, tega kar zadržite zase, hvala lepa. Vsaj Francozi bi morali vedeti, da kdor ne deli dobička z ljudmi, neslavno konča prav z njihove strani. Le za vprašanje časa gre.

*Ciganke ni navedeno slabšalno, temveč kot ime s katerim se nekateri identificirajo.

Foto: Pixabay in Instagram

Slavni, bogati in mrtvi

Slavni, bogati in mrtvi

»Držite se svojega mednožja, hvala.«

»Držite se svojega mednožja, hvala.«