»Držite se svojega mednožja, hvala.«

»Držite se svojega mednožja, hvala.«

Na Hrvaškem so v večjih mestih protestirali proti splavu. Hoja za življenje, pravijo.

Lažje je nadlegovati sosedo, kaj počne s svojim mednožjem kot ugotoviti, kakšno hrano imajo otroci v vrtcu. Kaj šele ukrepati, ko otroke nadlegujejo duhovniki, kar se dogaja na Hrvaškem. Osiromašeni uran prav tako že dolga leta tiho ubija po Balkanu. Žrtve so tudi otroci in ženske, kosijo rakava obolenja. Ampak osiromašeni uran je odvrgel NATO, ki je sveti gral hrvaške politike. Pljuva se le po ženskah, ker se lahko.

Screen Shot 2018-05-25 at 19.28.30.png

V Sloveniji imamo luknjo NLB, luknjo Zvon in luknjo TEŠ6. Politiko očitno bolj zanima ženska luknja! V ostalih luknjah izginjajo ekonomska stabilnost, zdravje in ekologija. Nima veze! Rodila boš dekla ali pa marš. Tako si predstavlja slovenska desnica reševanje političnega kaosa leta 2018?

Matej Tonin, prvak Nove Slovenije pravi: »Splav bi otežil in ne bi ga financiral iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja.« Kakor, da ne bi vedel za travme staršev otrok z avtizmom in posebnimi potrebami, ki jih vsi odrivajo. Kaj teh obsedencev z ženskim mednožjem ne zanimajo živi otroci s težavami? Zakaj raje ne bi njim česar olajšal kot ženskam kaj oteževal? Od kod ta misel, da ima pravico odločati o tem, kaj nekdo počne v stiski z lastnim telesom?

Screen Shot 2018-05-25 at 20.34.24.png
POZIV DESNICE: Z ruto ali brez, če ne boš rodila, nisi dobra?

POZIV DESNICE: Z ruto ali brez, če ne boš rodila, nisi dobra?

Nekaj še bolj osupljivega in nedoumljivega pa je nedavni posvet o rodnosti v Sloveniji, kjer so omenili, da utegne šolanje žensk škoditi rodnosti. In ti ljudje se bojijo burk in skrajnega islama? Pa to je smešno, saj imajo podoben politični program! Ženska je zanje gospodinjsko biološka naprava in okras, samo, da ne razmišlja! Dejansko bi še angeli jokali, če bi solze imeli. Pa katera bo sploh še hotela rojevati v družbo, kjer bo vredna le, če bo oplojena in neizobražena? To ni ljubezen do žensk in otrok, to je odmev temne zgodovine, ko so si nekateri jemali pravico, da odločajo o tem, kaj lahko počnejo z ženskimi telesi.

Draga naša in ljuba Slovenija. Te bodo tlačili tisti, ki že vsa ta leta grejejo svoja mednožja v parlamentu? Pa še vedno tonemo v breznih korupcije. Mar res ni upanja?

Ali zato stranke, kot je Socialistična partija Slovenije sploh ne povabijo na predvolilna soočenja? Moraš že kaj ukrasti, se s kom spečati, da si dovolj zanimiv? Se sramujemo socialistične preteklosti, ko je bila delavka in mati nekaj običajnega? V socializmu ni bilo treba s prižnic žugati, naj se rojevajo otroci. Je bilo to slabo?

Intelektualna raven tistih, ne glede na etično stališče do splava, ki bi rodnost višali na način, da nekaj otežujejo in celo menijo, da je vzrok šolanje žensk, je strašljiva. Kakšna je ta ljubezen do otrok, ki se rodijo kot »večanje natalitete«?

Nekdo, ki je prisluhnil modrim starcem tam nekje na severnem koncu Slovenije, mi je povedal: »Ko začnejo rohneti o tem, da se rabi več otrok, o gorje, vojska bo. Rabijo 'kanon futer'.«

Modrijani so povedali svoje.

Modrijani so povedali svoje.

Foto: Unspleash, Mila Zasov

Bolje Turek v roki, kot Pariz na strehi

Bolje Turek v roki, kot Pariz na strehi

Volivci kot prostitutke ali avtomati?

Volivci kot prostitutke ali avtomati?