Denise Dame in tragična senca Marilyn Monroe

Denise Dame in tragična senca Marilyn Monroe

Nisem vedela, kaj natanko počne vlogerka Denise Dame, sem prestara, da bi bila ciljna skupina nekoga, ki kaže Gucci torbice in se pači v kamero.

Potem se je zgodil tisti posnetek z Denisem Avdićem, kjer se je radijec nad njo znesel, kot kakšen od moči opit grof nad mlado tlačanko. Kaj je lahko bolj odurnega, kot reči nekomu, da bi moral umreti? Čeprav Denise Dame ni general ubijalske vojske ali množični zastrupljevalec ali kaj podobnega. Ne, zgolj izumetničeno mlado dekle, ki se pači in seksualno izziva. Kot milijone podobnih deklet pred njo. Ne pozabimo, da živimo  v državi, kjer župan Tržiča svojim zaposlenim podarja čokoladne penise in vagine ter predsednik države skovika, da so maturantke »miške«.  Kljub tem »nastopom« pa ni primerno, da bi ju kakšen Avdić pošiljal v grob. Lahko bi le zahteval njun odstop.

Denise Dame je zanimiva za najstnice, ki jim je nastopaštvo in razkazovanje še oblika upora. Del odraščanja pač. Redkim uspe čez puberteto brez ponesrečenih modnih idealov in odklonskega vedenja vsaj določeno obdobje. Bi bila vesela, če bi bila Denise Dame všeč moji hčerki ali na splošno? Ne, ne bi bila. Ampak kot rečeno, so veliko nevarnejše in ogabnejše zadeve na tem svetu kot lepa blondinka pred kamero, kajne?

Od daleč in površno Denise Dame deluje bolj izvirno od Kim Kardashian in njeno razširjeno potrošniško plastično sorodstvo. Z razkazovanjem izključno za denar, ne govorimo o zabavi ali umetnosti ali čem tretjem, so ženske iz tega klana vse milijonarke, vključno z najstnicami. Kažejo nohte, roke, noge, ni da ni, vse se prodaja in fotografira pod vsemi mogočimi koti. Ob tem se držijo, kot, da je to nadvse pomembno v življenju. Namreč odtenek šmike in oblačila, ki so tako oprijeta, da se zarežejo tam nekje do vranice. Ampak najstnice preizkusijo, tudi jaz bi, zagotovo, vsaj za kakšen mesec ali dva.

Senca Marilyn Monroe

Ker me je prebodlo poniževanje Denise Dame s strani radijskega voditelja, sem odprla nekaj njenih video posnetkov. Zares so patetični, vendar je Denise Dame nekakšna karikatura zapeljivke. To je uspelo tudi Marilyn Monroe. Zadelo me je v srce, ko je Denise Dame javno povedala, kako ji je bilo težko zaradi odsotnega očeta, ter da jo je prizadela njegova smrt. Priznala je, da se je zato zatekala h starejšim moškim, ki so ji nadomeščali očeta. Najbolj pa je žalosten stavek, da ji je starejši ljubimec pomagal, da si je uredila zobe. Želela si je, da bi se temu posvetil njen lastni oče, pa se ni. V kamero je povedala tudi, da je to razočaranje skušala zapolniti z alkoholom in različnimi partnerji. Poudarila je, da tega nikomur ne priporoča in da je poiskala pomoč. Lahko ji samo čestitam, zelo zrelo in iskreno od nje. Nekateri tega niso sposobni povedati pri svojih šestdesetih letih!

Denise Dame je mladenka, ki je očitno od nas (!) kot družbe hitro dobila sporočilo, da se najbolje godi dekletom, ki so seksualno privlačna in drago oblečena. Tega si verjetno ni izmislila sama? Spomnila me je zato še enkrat na Marilyn Monroe, ki je postala seks simbol, vendar je bila ranljivo bitje, ki ni nikoli našlo trajne sreče, zaradi uničenega otroštva. Kako izgublejna so mlada dekleta brez opore družine še danes, pa si ni težko predstavljati.

Ne, nobena Gucci torbica ne pomaga. Niti sto oboževalcev in gora diamantov. Zdravo življenje in dobra družba, ter znanje. Vse to želim Denise Dame in vsem mladim dekletom. Kot rečeno, pride z leti, lastnimi ranami in spoznanji ...

Denis Avdić je s svojimi besedami v studiu zabil Denise Dame v brezno pornografije. Kot zadnji zvodnik je skušal mlado dekle ponižati s tem, da jo seksualno degradira. Je zmanjkalo inteligence in sočutja? Na vse to je dodal, »da misli, da se je bog zmotil«. Tako velik kompleks večvrednostni je potreben tudi psihološke pozornosti, kajneda? Javno poniževanje dekleta, ki ji želiš smrt, je znak uravnovešenosti ali kako? Kaj je bolj nevarno: bebavo razkazovanje torbic ali prezir do ženske, ki ni po volji moškega komedijanta?

Denise Dame se mora zavedati, da igranje seks simbola vključuje pozornost moških kot je Avdić. Običajno gre samo še navzdol. Čimprej naj začne izdelovati torbice, se izuči za turistično vodičko ali odpre slaščičarno. Pita Prva dama potrebuje konkurenco.

Volivci kot prostitutke ali avtomati?

Volivci kot prostitutke ali avtomati?

 Za profesorja Biotehniške fakultete je veganstvo »mit«

Za profesorja Biotehniške fakultete je veganstvo »mit«