Slovenija in Slovaška: Namesto komunizma – korupcija

Slovenija in Slovaška: Namesto komunizma – korupcija

Še dobro, da smo se rešili komunizma - zdaj je red in demokracija! Zdaj v deželicah, ki sta bili nekoč v temi enoumja komunizma, sveti mavrična luč korupcije. Majhni državici, ki sta se kot sestradana veverica tresli, sta končno dobili svoj zlati lešnik samostojnosti. Vendar je lešnik piškav, zlato z njega pa so spraskali domači tajkuni in ga nesli v svoj brlog. Veverica se zgolj davi s prazno lupino – tako se počutijo običajni ljudje v tranzicijskih državah. Prehod iz komunizma v demokracijo deluje tako, da je tank kapitalizma zapeljal čez ljudi, da so njihove solze in kri brizgnile kot evri v žepe domačih izdajalcev.

Slovenija in Slovaška, ki ju tako radi zamenjujejo na mednarodnem prizorišču, sta tudi obe čez noč ostali brez predsednika vlade.

Slovenski premier Miro Cerar je odstopil, prav tako slovaški premier Robert Fico.

Na Slovaškem je bil povod za odstop Fica brutalni umor raziskovalnega novinarja in njegove zaročenke, ki je pokazal na sledi, ki povezujejo vladajočo stranko z mafijskimi posli.

V Sloveniji se zdi odstop posledica nezadovoljstva s stanjem v državi, zdravstva, šolstva in celega kupa gospodarskih potez od Kemisa, do Magme in 2. tira.

Zakonodajno je Slovenija na poti diktature nad otroci in starši in za večino tistih, ki so bili prisiljeni odpreti s. p. Tu je poligon za izžemanje in izživljanje oblasti. Sicer pa nihče ni za nič odgovoren. Korupcija in zatiranje civilne družbe sta naš vsakdan. Odstop Mira Cerarja je dobrodošel, ker ni užival zaupanja javnosti, zaradi ustrežljivosti do diktata tujine in neizvirnosti pri povezovanju na domačem političnem parketu.

Oba odstopa pa nista nič pretresljivega – zgolj menjava lokalnega načelnika naših vladarjev: Bruslja in Nata, ki bosta nastavila svojega novega slugo ali služabnico na odrejeno mesto. Slovenija in Slovaška nimata skupne le majhnosti, barv na zastavi in slovanskih korenin ter komunistične preteklosti, temveč tudi to, da so našo samostojnost najbolje izkoristili za mafijske posle.

Kaj pa predčasne volitve, ki se obetajo Sloveniji? Odstop Cerarja, je »slučajno« poskrbel še za to, da so parlamentarne stranke v izdatni prednosti. Da ne bi na volitvah uspel kdo, ki ni že zavezan interesom kapitala, ampak ljudem? Demokratičnost medijev v Sloveniji se kaže tudi v ignoriranju Socialistične partije Slovenije, ki si prizadeva za ohranitev dela našega političnega razvoja. Ampak ne – pozornost v medijih raje dobijo narcisoidni izpadi politikov na Instagramu, ki vsakič znova izdajo ljudi. Takšne so te neužitne lupine samostojnosti. Treba bo po nov lešnik.

KLIK NA OGLAS = PODPORA, hvala!

Foto: Pixabay

 

Misija za novo vlado - ločitev od turbokapitalizma

Misija za novo vlado - ločitev od turbokapitalizma

Javni dolg Slovenije kot ustrahovanje

Javni dolg Slovenije kot ustrahovanje