Olimpijsko zgražanje: pasja obara fuj, pršut njam!

Olimpijsko zgražanje: pasja obara fuj, pršut njam!

»Bojkotirajte olimpijske igre. Grozno, kaj počnejo s kužki! Ne gledam niti ene športne tekme s teh olimpijskih iger. To je treba ustaviti!«

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Eden izmed odzivov na družbenih omrežjih na članek RTV Slovenija, ki obravnava uživanje mesa psov v Južni Koreji, kjer, tako se bere, »nekateri še vedno ne prepoznajo, da so psi naši prijatelji in ne hrana.«

Psi, ki jih imajo slovenski številni domovi za družinske člane, so v Južni Koreji del jedilnika. Nekatere to spravlja v šok! Ne želijo, da so psi zadavljeni ali živi skuhani. Psi so vendar naši tolažniki, prijatelji, najboljša družba in motivatorji. Ne sestavina za golaž. Nepojemljivo je, da bi kdo ubil in pojedel tako plemenito žival »zaradi okusa«, to lahko počnejo le tisti, ki »ne razumejo«.

Treba je dodati, da so prašiči ne le enako, temveč celo bolj dojemljivi v učenju od psov, da so konji enako predani kot psi, ter, da so krave čuteče in skrbne povsem enako kot psi. Vendar se večini čisto nič ne smilijo te živali, ki so VSAK DAN mučene, obglavljenje in stlačene v lastno črevo skupaj s svojo krvjo in deli telesa. To je specialiteta!

Kar za prebivalce in prebivalke Evrope predstavlja pasja obara, je za druge surovo meso žrebička. V vsaki kulturi imajo določene živali »poseben« status, kar pomeni, da jih je prepovedano ubijati za prehrano. To določa zgolj kultura in ne morebitne druge značilnosti živali.

Foto: You Tube

Foto: You Tube

Pasja obara je dobro ogledalo za to, kako nas stiska pri srcu ob pogledu na prikupne pasje mladičke, ki se kuhajo v loncu. Kajti enako ubogi, trpeči in mučeni so drugi živalski mladiči, ki so razkosani v supermarketih.

Seveda tega ne potrebujemo, so »specialiteta«. Za kakšno ceno vidimo, ko pred nami skuhajo pasjega mladička.

Zgražanje nad jedilnikom Južne Koreje je odveč, dokler ne zapremo klavnic in živalskega vrta.

Za prehranjevanje Južni Korejci ubijejo 2,5 milijona psov letno. 6 milijonov teličkov ubijejo samo v Evropi. Sicer se poboji štejejo v milijardah.

Kakor ni treba ubijati psov, so milijarde živalskih žrtev posledica človeškega »okusa«, ne preživetja.

Klik na oglas = pomoč za nas. HVALA!

Foto naslovnica: Vir

Fevdalizem v Evropi in seks kot plačilo najemnine

Fevdalizem v Evropi in seks kot plačilo najemnine

Domoljubna kultura: »Dajte mi šnops in prašiča!«

Domoljubna kultura: »Dajte mi šnops in prašiča!«