Radenci – strel skozi tri srca!

Radenci – strel skozi tri srca!

Ko sem prebrala, da je Roman Leljak župan Radencev, sem videla strel skozi tri srca: srbsko, hrvaško in slovensko.

Zakaj strel? Ker je novi župan Leljak, ki je kandidiral s podporo volivcev (!), avtor knjige Mit o Jasenovcu. Župan opisuje v knjigi, da je zloglasno ustaško taborišče za otroke mit, ker jih je umrlo veliko manj. Se strinjam, da se razpravlja o zgodovinski natančnosti. Ampak na kakšen način to zmanjšuje težo ustaških zločinov, če so odrezali glave 1000 ali 5000 ljudem? Oziroma, če so izstradali in mučili 8000 ali 800 otrok? Ali to pomeni, da so bili ustaši na kakršenkoli način boljši ali manj zločinski? Vprašanje za poznavalce psihopatskih struktur osebnosti in zgodovino. Prav gotovo ne vprašanje za župana ljubkega slovenskega kraja, iz katerega se zdaj dviguje smrad zločinov, ki jih želi Leljak prikazati kot mit.

Novi župan Leljak je bil v preteklosti nečastno odpuščen iz JLA, kjer je bil zaposlen, ker je kradel orožje in denar. Torej – lopov. Kaj je krajanom Radencev, da so izvolili lažnivca in lopova? Ali ni drugih sposobnih moških in žensk na tej rodni grudi, da ste izvolili nekoga, ki se mu ne smilijo trupla otrok, ki so brutalno končala v Jasenovcu. Novi župan tudi ni plačeval preživnine za otroke, torej ne ceni niti lastne družine. Krasno! Tak človek bo vodil občino.

Danes me je globoko sram, da sem Slovenka. Žal mi je in opravičujem se tako Hrvaški kot Srbiji, da smo zmožni tako podlega dejanja. Moralno dno.

Po navedbah judovske virtualne knjižnice so že ustaši sami poskrbeli, da so uničili dokaze o Jasenovcu. Le zakaj, če je bil tam »dom za sirote«, kakor skuša to prikazati Leljak?

In to ravno Radenci, okrutni posmeh eni najlepših reklam, Radenska tri srca, ki je prikazovala bratstvo narodov. Izvolitev Leljaka za župana je zato pljunek na trupla otrok in izdaja vseh humanih načel.

Upam, da vsi bojkotiramo Radence in vse iz tega kraja, dokler Leljaka ne odstavijo.

Pa povejmo še, kdo podpira zmanjševanje ustaških zločinov? Sodelavci teh zločinov. Vatikan, ki je tudi odprl vrata za promocijo Leljakove knjige. Ob taki promociji dvomim, da bi tovrstni »duhovniki« opazili, tudi če bi Jezusu krvave solze tekle iz oči. Torej ljudem, ki mislijo, da je klanje otrok v Jasenovcu mit, ki ga je treba razbiti. Ker to bo kako pomagalo sodobni politiki? Uganete? Ustaši, ki so sodelovali z nacisti, niso bili slabi, bili so dobri. Nacizem v Evropi NIKOLI ni bil premagan. Zakrknjena srca so med nami, največ jih je očitno v Radencih. Odprite jih!

Kakor je ob izvolitvi Leljaka jasno napisal sosed: »Obožavam Sloveniju, prošao sam ju uzduž i poprijeko, od Podkorena do Ljutomera, od Logarske do Portoroža. Ima jedno mjesto koje ću od sada zaobilaziti u širokom luku. Radenci!«

Natanko tako.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Screen Shot 2018-11-17 at 17.58.36.png
Če bi bil Pariz v Siriji

Če bi bil Pariz v Siriji

Sodelujte z Zdravo Slovenija

Sodelujte z Zdravo Slovenija