Monsanto/Bayer: Živali kot marketing

Monsanto/Bayer: Živali kot marketing

Zavetišča za živali so velika pomoč. Šele z letom 2018 imajo zavetišča določbo, da po enem mesecu ne usmrtijo zdravih živali, če te ne dobijo skrbnika. Pred tem so jih! Zato so se začela ustanavljati zatočišča. Še sledite? Zatočišča imajo praviloma »nori vegani«, ki zato mukoma zbirajo denar, da skrbijo za rešene živali do naravne smrti. Kaj je narobe z nami? Preveč! Življenje je drago, zato naša družba živali čim prej obglavi ali pa »uspava« oziroma ubije. Zato društva tako glasno opozarjajo: sterilizirajte pse in mačke! Skrbite zanje in ne kupujte živali kot igrače in darila! Ker vedo, kaj se z živalmi dogaja in kako zahtevno je skrbeti za množico zavrženih psov in mačk.

Zdaj pa k Monsantu oziroma Bayerju, ki je kupil Monsanto. Torej Bayer si je za praznike omislil oglasno sceno z mucki v zavetiščih in lepo mlado veterinarko pod sloganom »Sprehodi.me«. Morda po poljih glifosata?

Bayer, ki si je Monsanto privil na prsi se ne obotavlja uporabiti delo prizadevnih društev za reševanje živali, ko gre za njihov produkt. Svoje izdelke pa seveda Bayer/Monsato testira na živalih. Robotom se podeljujejo državljanske pravice, ne da pa se narediti model za testiranje. Takšne so naše prioritete?


Zato je komentar na oglas Bayer/Monsanta in zavetišč na družbenem več kot upravičen: »Če bi od vsakega prodanega izdelka, ki ga oglašujejo, namenili del dobička našim zavetiščem, ne bi pisal tega. Napisali so le: ‘Sprehodi.me je iniciativa, ki spodbuja druženje z zapuščenimi psi in mačkami iz slovenskih zavetišč. Vsa vprašanja v zvezi s posvojitvami in sprehajanjem naslovite neposredno na zavetišče.’ Dodali so kontakte zavetišč, kjer takoj postane jasno, da ponekod pse dovolijo sprehajajti pod zelo določenimi in strogimi pogoji, drugje še to ne, o mačkah pa sploh nobene besede.«

Torej, Bayerjeva ‘iniciativa’ Sprehodi.me za živali dejansko ne stori ničesar, razen zbiranja všečkov strani za promocijo njihovega izdelka. Vprašanje je tudi, koliko je Bayer plačal Facebooku, da poriva ta oglas v ospredje? Namesto da bi denar namenili konkretni oskrbi živali.

Bayer ob tem ne dovoli kritičnega pisanja na Facebooku, lahko samo vzdihujete, kako so »luštni mucki«, vse dokler ste pohlevni, je v redu. Sicer vas bodo izbrisali ali blokirali: »V primeru dejanj, ki kršijo pogoje uporabe, si pridružujemo pravico do takojšnjega izbrisa objavljenih sporočil ali (v primeru velikih in ponavljajočih kršitev) izključitve možnosti objavljanja sporočil ter blokiranja računa za naše strani.«

Zato se komentator sprašuje: »Kaj menite, ali rabim en Bayerjev Aspirin za glavobol in en Bayerjev ClaritineS za mojo alergijo na marketinško manipulacijo?«

Primer Bayerja/Monsanta, ki izpodbija na sodiščih hudo bolne za rakom, ki jih je povzročil glifosat podjetja Monsanto, je zdaj že znano brezvestno ravnanje. Zato ni presenetljivo, da se kot kakšna Kruela iz 101 Dalmatinca, ne ozirajo na življenje resničnih muck in psov, da prodajajo svoje izdelke.

Če Bayer misli, da bomo pozabili, da so kupili Monsanto in naprej vodijo korporativno bitko proti kmetom in delavcem, so se hudo zmotili.

Mucke so uporabili za svoj oglas, za ljudi, ki nastopajo zanje, pa velja vprašanje: »Za koliko ste se prodali?«

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Screen Shot 2018-12-17 at 18.20.30.png
Vas lahko prosim, na kolenih?

Vas lahko prosim, na kolenih?

Cesar je nag, pa pika!

Cesar je nag, pa pika!