Celine Dion ne bi raje kvačkala?

Celine Dion ne bi raje kvačkala?

Strinjam se, da je invazija oblačil za deklice, kjer vse utripa od roza kiča, očem naporna. Kakor tudi modro tlakovanje oblačil za fante z bebavimi napisi. Včasih se zdi, da modni oblikovalci delajo pod prisilo popačenih Disneyjevih risank. Pametno stori, kdor se temu ogne in slučajno zmore sam zašiti ali celo kupiti oblačila za otroke iz ekološkega bombaža, ki jih nosi nekaj generacij otrok. S tem, da ta oblačila niso videti kot da je mati oboževalka Kim Kardashian ali Justina Bieberja.

Saj zmoremo v 21. stoletju, ko roboti dobivajo državljanstvo in avtomobili sami vozijo, da so oblačila prijetna, pralna in udobna?

Screen Shot 2018-11-17 at 20.04.20.png

Ob vsem tem je tukaj Celine Dion, tista, ki poje zelo visoke tone My Heart Will Go On in podobno in vsi se jokajo in Titanik potone. Kot mega pop zvezda si je omislila, da bo prodajala spolno nevtralne otroške obleke, kjer ni roza in modre, kajti različna spola sta »slaba«. Zato v reklami za svoja oblačila namesto roza deklic in modrih dečkov vsi dojenčki dobijo obleke s črnimi zvezdami in na stenah porodnišnice se prikažejo črni križi. Ljuba Celine Dion, dajmo raje kvačkati ali plesti dve leve in dve desni, v tem slogu. Kaj je narobe z barvami? Med roza in modro je še cela mavrica! Najbolj pogost motiv njene mode za otroke so poleg črnih zvezd lobanje. Mrtvaške lobanje od novorojenčka do najstnika. Raje bolščim v roza kič in modro monotonost, kot v mrtvaške lobanje v zibelki ali izrezana očesa na pižami za otroke. Njena modna znamka za otroke, nadvse priljubljena pri zvezdah ala Angleina Jolie, je do konca morbidna in tudi izprijena. Na majicah piše: New Order (novi red) in HO (v slovarju urbanega jezika izraz za prostitutko).

Črna je VELIKO boljša kot barve?

Črna je VELIKO boljša kot barve?

Je fantek ali punčka? Ne! Mrtvaška lobanja!

Je fantek ali punčka? Ne! Mrtvaška lobanja!

Slava res ni za vsakogar, še manj pa oblikovanje otroških oblačil. Najmanj vprašljivo je z mrtvaškimi oblačili spreminjati spolne vloge v družbi. Sprememba spola, ki jo je aktualno razglašati kot rešitev za številne stiske na področju spolne identitete, še zdaleč ni enostavna. Kot menijo nekateri, se zaradi politične korektnosti ne govori o osebah, ki obžalujejo spremembo spola. To ostaja odločitev odraslih. Zaenkrat lahko premislimo o mrtvaških lobanjah v otroških vozičkih.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Screen Shot 2018-11-17 at 17.58.36.png
Sodelujte z Zdravo Slovenija

Sodelujte z Zdravo Slovenija

Divji Zahod lokalnih volitev za župane

Divji Zahod lokalnih volitev za župane