»Vojna spolov« - komu koristi?

»Vojna spolov« - komu koristi?

»Zakaj vas ne ljubim tako kot njo?« je odgovoril Jezus učencem, ki so ga spraševali, zakaj je Marija Magdalena posebna. Profesorica dr. Elaine Pagels, strokovnjakinja za religijo z Univerze Princeton je analizirala zapise Nag Hammadi, ki so leta 1945 razbili vse, kar smo do zdaj vedeli o zgodovini krščanstva. Diktatura Cerkve je z izbrisom takšnih zapisov za skoraj 2000 let zapečatila usodo žensk in s tem tudi moških.

Še nekaj presenetljivega je v teh zapisih, sveta trojica so mati, oče in otrok. Ženska ni izgnana iz najvišje duhovne sfere, kot se to zgodi v krščanstvu pozneje – sveti duh, sin in oče. V zgodnjem krščanstvu so imele ženske večje socialne in cerkvene pravice. Poleg tega, da si je ta skupnost delila premoženje. Socialno pravično družbo z dobrim položajem ženske je Cerkev zatrla, če ne bi bili najdeni zgodovinski dokazi, bi menili, da je »vojna« med spoloma »naravna«.

Seks kot merilo vsega

Še danes je ženska kot kot plastična vrečka družbe napolnjena z vsebino, ki trenutno ustreza vladajočim - ne le moškim, tudi ženskam, ki hlepijo po krvavi pogači nadvlade.

Značilno je, da ženske nimajo kontrole nad vsebino, ki se tiče njih. Hollywood je desetletja toleriral Harveyja Wiensteina, ki je ženske uporabljal kot papiranete robčke. Po izbruhu škandala je Hollywood še naprej tisti, ki piše scenarij: kaj bodo ženske oblekle, pomembni ženski govori se odvijajo na filmskih festivalih, nastopajo celo iste igralke.

Kako se ponižajo že tako drugorazredne ženske, je nazoren dokaz tudi »moda«, ki je nastala v nasprotovanje Donaldu Trumpu - rožnate kape z mačjimi ušesi kot »duhoviti« upor proti temu, da je Trump ženske opisoval kot »pussy«, ker se mečejo za njim, ker je bogat in slaven! Hvalil se je, kako z njimi lahko počne vse. Vendar z rožnato kapo, običajno opravo za predšolske otroke v času maškar se težko dosežejo družbene spremembe. Zlahka pa se ustvari medijski vrtinec, ki je namen samemu sebi. Še posebej, če ga vodi Hillary Clinton, ki je na moževo nezvestobo in napade na ženske ter na njegovo prijateljevanje z obsojenim pedofilom odmahnila z roko. Saj se zgodi, da se družiš z nekom, ki ga ne poznaš. Ampak Bill je najmanj šestindvajsetkrat obiskal otrok, kjer so se odvijale orgije z letalom Lolita Express.

Hillary je pedofila imela tudi v svojem volilnem štabu. Nobene škode zanjo – ustoličili so jo kot »ikono feminizma« v ZDA. V ameriških medijih so obscene laži dnevna poročila. Kaj bi bila Clintonova afera z mlado Monico Lewinsky in številnimi drugimi ter njegove javne laži, če bi takrat potekala akcija #MeToo – jaz tudi? Kot da pred dvajsetimi leti žensk niso nadlegovali v službi - kjerkoli. Le uporabiti niso znali globokega razočaranja žensk v potrošništvu in zatohlem kapitalizmu, kot ga danes. Kaj so spremenile ZDA po vseh teh kapah, pohodih in heštegih? Plačana porodniška? Ne. Socialno varstvo za vse ženske? Ne. Dostopno varstvo otrok s kuhanimi obroki? Ne. Kakovostno javno šolstvo? Ne. Ženski sindikat za delavske pravice? Ne.

Imamo pa orkan žalosti, psihičnih poškodb in travm žensk, ki jih ista elita, ki jih vzdržuje znova unovči. To je Hollywood. Reciklirane solze žensk prodajajo kot parfum, ki diši po svobodi. Odrešitve ni v tem, da se kaže menstruacija kot »umetnost« na platnu ali da se razkazuje zasebnost v zameno za sočutje, ki se bo končalo, ko ne bo več zanimanja medijev. Moškim je le malo boljše. Morajo biti mišičasti in bogati ob tem, da naj si ne dovolijo sočutja.

Sprememba položaja za ženske je zavezništvo z moškimi, ki si ne želijo, da je polovica prebivalk prestrašenih ali pretkanih, ker si ne upajo biti iskrene. Vsak drugi e-mail ali vsiljivi oglas prodaja tablete za podaljšano erekcijo in večji penis. Hudičevo naporen mora biti tudi moški vsakdan, če je odvisen predvsem od tega, kakšen je njihov penis, oziroma avto, oziroma kakšne barve je njihova bančna kartica. Tako smo ujetniki vsi, ženske in moški, s strani istih vzvodov moči, da ne pogledamo drug drugemu v oči. Moška polovica sveta ne bo nikoli svobodna, če ne bo spoštovala ženske in obratno. Sicer bodo moški ostali obsojeni le na delovanje penisa in pehanje po gnijočih stopnicah grabežljivosti ob ženskah, ki jih bodo nehale spoštovati v trenutku, ko ne bodo več na »vrhuncu«. To je beda in ne življenje, kjer je dovolj sreče za vse.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 1-18.jpg
Zate deklica iz Jemna

Zate deklica iz Jemna

Zakaj slovenska mednarodna politika pristaja na nasilje?

Zakaj slovenska mednarodna politika pristaja na nasilje?