Džamal Hašokdži in Slovenija

Džamal Hašokdži in Slovenija

Piše: Samo

Že v drugem kolenu lahko zaznamo povezave zverinsko umorjenega savdskega publicista Džamala Hašokdžija s Slovenijo. Preko našega prostodušno smejočega se predsednika Boruta Pahorja. Uspelo mu je dobiti fototermin s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom in njegovo soprogo Melanijo. Kaj povezuje Pahorja in Trumpa? Med drugim »modus operandi«, poslovni model. Kot poročajo ameriški analitiki glavnina Trumpovega premoženja, izhaja iz davčne utaje. Pa vendar ga je pred bankrotom rešil Hašokdži, in sicer stric umorjenega publicista Adnan Hašokdži, ki je v trenutkih popolne finančne suše od sedanjega ameriškega predsednika kupil luksuzno jahto. Ne samo svobodni mediji, tudi del korporativnih medijev v ZDA razkriva informacije v zvezi s Trumpom, ker sedanji predsednik ZDA vendarle ni tipičen in zanesljiv član ne demokratskega ne republikanskega esteblišmenta. Se pa močno trudi. Klintonistični del medijev ga vseeno uničujoče kritizira, vendar pozornost in energijo usmerja na njegove bombastične izjave in tvite. Vsebinsko pa Trump nadaljuje strateške usmeritve globalnega imperija.

Glede Savdske Arabije je pot začrtal že predsednik Theodore Roosevelt tik po drugi svetovni vojni. Od takrat naprej je ta brutalna islamsko ekstremistična kraljevina center obvladovanja Bližnjega vzhoda, pod ameriškim patronatom in z ameriškim orožjem. Slovenija je s Savdsko kraljevino pobratena preko članstva v zvezi NATO, nad katero imajo patronat ZDA, tako kot nad kraljevino Savdsko Arabijo. Savdski islamski ekstremisti so bili jedro teroristične skupine, ki je izvedla napad na dvojčka. A Savdska Arabija ostaja največji kupec ameriškega orožja na svetu. Ves denar savdske oligarhije je naložen v ameriških bankah, ves naftni posel se obračunava in plačuje v ameriških dolarjih. Zverinski umor publicista je vseeno zamajal sceno. Izjave in delovanje dveh najpomembnejših akterjev – ameriškega in turškega predsednika – se gibajo v prostoru mafijskega izsiljevanja. Savdski princ Mohamed bin Salman mora plačati v denarju, pa bo deležen varovanja tudi v tej ostudni epizodi.

Predsednik Pahor po znanih podatkih ni razpolagal in ne razpolaga z osebnim bogastvom pomembnih dimenzij. So pa njegove zasluge za projekte, kot so npr. TEŠ6, garancije globalnim bankam v zvezi z grškimi obveznicami – neizbrisne in nenadomestljive. Za predsedovanje Sloveniji kot nesuvereni fevdalni posesti v interesu Velikega kapitala, pa sistemsko sledi nagrada, kot Velikemu kapitalu lojalnim guvernerjem centralnih bank, finančnim ministrom, zunanjim ministrom in drugim.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 3-18 reciklirani.jpg

Foto: Twitter

Zakaj slovenska mednarodna politika pristaja na nasilje?

Zakaj slovenska mednarodna politika pristaja na nasilje?

»Ne upam si deliti tvojih člankov«

»Ne upam si deliti tvojih člankov«