Temna duša Slovenk, to je kompliment!

Temna duša Slovenk, to je kompliment!

Igralka, oskarjevka in s plemiško titulo opremljena Helen Mirren je po očetu Rusinja, Iljena Lidija Mironoff. Poreklo njenega očeta jo je menda usposobilo, da je izjavila oceno o Vzhodnoevropejkah, ki imajo »temno stran«. Nadaljevala pa je še bolj konkretno, da bo »temna slovenska duša« Melanie Trump prišla na dan.

Sledila je razlaga britanskih medijev, da naj bi Slovenke njene besede sprejele kot kompliment! Ker bo Slovenka sesula svojega moža Donalda Trumpa. Da bo ameriška politika namesto trenutnega neonacista nastavila kakšnega bolj uglednega kriminalca?

Melania Trump je še ena v kostim oblečena soproga predsednika, ki nima bistvenega vpliva na svetovno politiko. Drugače ne bi bila poročena z Donaldom Trumpom.

Vse ostalo je salonsko besedičenje tistih, ki imajo vsega preveč. Razen občutka za ženske, ki jih ne poznajo. Na primer Helen Mirren se ne druži s Slovenkami, zato bi bilo najmanj dostojno, da jih ne ocenjuje.

Si predstavljate, da bi Helen Mirren za Michelle Obama rekla, da ima temno dušo, ki bo prišla na dan? Obtožili bi jo rasizma, upravičeno.

Lahko pričakujemo, da bo Helen Mirren tudi za britansko kraljico rekla, da ima temno dušo? Čakamo.

 »Nisem komunistka,« je povedala za Guardian pred leti. Igralka se kljub temu opredeljuje kot privrženka hollywoodske levice, ki je tako logična besedna zveza kot nenasilna klavnica. Helen Mirren je novinarka v omenjenem članku predstavila še kot »ikono feminizma«. Takšne nazive podeljujejo ženske revije, ki prodajajo Diorjeve torbice za skromnih 5000 evrov. Ob tem, pozor, ne pozabijo omeniti, da gre za en sam velik feminizem, če imaš takšno torbico, ker to piše na tvoji majici!

Sicer pa, kaj drugega naj bi pričakovali od igralke, ki je Margaret Thatcher, nekdanjo britansko premierko, ki je imela okoli sebe leglo obsojenih pedofilov, označila za »veliko vzornico«?

Foto: Srečanje vojvode in vojvodinje Windsor s Hitlerjem (1937), Wikipeadia

Ker se ceni? Macron je v treh mesecih za ličenje porabil 26.000 evrov

Ker se ceni? Macron je v treh mesecih za ličenje porabil 26.000 evrov

O mamici in županu

O mamici in županu