Je mlajši res slajši?

Je mlajši res slajši?

»Prepričana sem, da ima bolj rahločutno srce,« je zapisala slovenska intelektualka o predsedniškem kandidatu Emmanuelu Macronu. Malomeščansko sprenevedanje, ki z visokimi petami stopa mimo realnosti?

Macron, ubožček, naj bi bil na udaru, ker je s četrt stoletja starejšo žensko. Zagovornice tega »rahločutneža« menijo, da če bi bil moški s četrt stoletja mlajšo žensko, bi nihče ne dvigoval obrvi. Torej, če bi 25 let mlajša ženska k starejšemu ljubimcu privlekla tri otroke in zapustila moža, to velja za poezijo? Sin Brigitte je le dve leti starejši od njenega moža, le kaj bi lahko bilo s tem narobe?

Vrnimo se k realnosti. Macron si je v bankirskih krogih v zelo mladih letih nagrebel premoženje. Zaslužiti ga tam ni mogoče. Priimek Rothschild vsaj povprečno empatičnemu Zemljanu nažene srh v kosti. Bil je Macronov delodajalec, ki gre mimo trupel, kot turisti mimo rož. Še kdo, ki je sodeloval z njim Macron? Seveda. Multinacionalka Nestle, najbolj bojkotirana blagovna znamka. Saj veste tista, ki je soodgovorna, da v manj razvitih državah vsiljujejo mleko v prahu, izkorišča kmete, promovira GSO in katere direktor je prostodušno povedal, da pravica do vode pač ni človekova pravica. Vodo je treba kupiti od njih ali pa je nimaš. Macron n'est pas un bonbon, drage dame. In gospodje.

»Če hočeš obleko, si jo zasluži,« je Macron svetoval mlademu protestniku, ki je omenil, da nima tako lepe obleke kot on. Protest je bil zaradi naraščajoče brezposlenosti in nezanesljivih oblik dela v Franciji. Ampak, če zaslužiš kot Macron v nekaj letih (vse pošteno seveda) milijone evrov z investicijami, potem ne razumeš povprečnih ljudi. Emmanuele Macron se je ob tem slučajno namreč (spomnimo se, iz ljubezni) poročil s 24 let starejšo Brigitte Trogneux, ki izhaja iz družinskega imperija čokoladnih kapitalistov. Sladko življenje ni kaj.

Foto: Lucas Arland, Twitter

Foto: Lucas Arland, Twitter

To je kariera francoskega »rahločutnega« predsedniškega kandidata. Navijam za Marine Le Pen? Nikakor! Šopek cvetja v njenih rokah je videti kot palica s katero te bo ravnokar zabila v tla. S fašističnimi stališči ni ravno oseba za mednarodno povezovanje. Razen verjetno v obliki kolonizacije, za katero meni, da je bila »dobra«. Ne glede na njena povsem nemoralna stališča je bila njena pot v politiko postopna. Emmanuell Macron je ob njej videti kot očiten nastavljenec. Brez lastnega mišljenja.

Ameriška uvertura

Ameriške predsedniške volitve so bile odlična uvertura. Zdaj vemo, oziroma bi morali vedeti. Sodobna demokracija, kakor je navedla kolegica, je izbira med kugo in kolero. Izbira med Trumpom in Clintonovo je bila zadnja trohica upanja, da je moški kandidat neuravnovešen na takšen način, da vsaj teoretično obstaja minimalna možnost spremembe. Ampak ne, predsedniške volitve so kontrolirana norost bank in trgovcev z orožjem. Donald Trump je identičen vsem predsednikom ZDA, seje smrt v državah, ki niso niti lasu skrivile objestnežem v Beli hiši. Ker lahko in ker se jim splača.

Pluralizem po francosko? Vir: Facebook.

Pluralizem po francosko? Vir: Facebook.

Francoske volitve so še ena farsa navidezne demokracije. Oziroma kot zelo zgovorno priča napis s pariških demonstracij: Macron je kot Ludvik IV. Torej krvoses ljudstva brez stika z realnostjo. Za Le Penovo si ni treba izmisliti zgodovinske primerjave, ker je delovanje njenega očeta še vedno pušča grenak priokus rasizma.

Vive La France! Živela Francija. Tista država, ki je razrušila z rokami trdnjavo zla, da bi ji le zopet uspelo. Z volitvami ji gotovo ne bo. Na volilni listič lahko kvečjemu narišejo srček namesto giljotine.

 Slovenija 2027: Partizani so fake news!

Slovenija 2027: Partizani so fake news!

Makedonija, ne daj se!

Makedonija, ne daj se!