Škoda, ki jo povzroča agresivno veganstvo

Škoda, ki jo povzroča agresivno veganstvo

S škodo, ki jo povzroča agresivno veganstvo, se nekateri ukvarjajo strokovno, torej profesionalno. Na primer marketinški oddelki multinacionalk, ker jim upada posel z zmletimi deli teles v zares lepo pakirani pašteti. Veliko so plačali za manekenko in oblikovalca, potem agresivno veganstvo povzroča zmedo. Gospodarska škoda! Prenekateri oddelek za odnose z javnostmi mlečne industrije je skrajno zaskrbljen, ker se na spletu pojavljajo posnetki umrlih mladičkov, ki jih izrežejo kravam iz trebuha. Motijo jih tudi fotografije, kjer je vidno, da so krave blazne od bolečin zaradi mastitisa in ker so jim pred njihovimi očmi odvlekli že petega mladička, ki ga nameravajo prodati kot, pozor, brezglutensko večerjo. Takšnim ekonomskim planom potem prekrižajo načrte agresivni vegani, ki menijo, da evolucija na planetu Zemlja ni bila namenjena temu, da petnajst živalskih vrst ne dočaka niti polovice svoje naravne življenjske dobe, v temnih in smrdečih prostorih, zato, ker jim pred tem prerežejo vrat. Ali tega Darwinova teorija ne zajema?

Škoda, ki jo povzroča agresivno veganstvo, se s tem ne konča. Sledi psihološka škoda, ki jo agresivno veganstvo povzroča. Kdo daje veganstvu pravico, da ljudje pomislijo, da je na njihovem krožniku žival, ki je polna antibiotikov in ki se je v svojem kratkem in bednem bivanju zaletavala v betonske stene in grizla svoje bratce in sestrice za ušesa? Pomislite, kako neskončno to uniči človekov apetit ob zrezku! Kdo potrebuje kaj takega? Brezobzirnost veganske agresije napada tudi sladoled, to radost poletnih dni. Namesto, da bi brezskrbno bingljali z nogami na plaži, se nekateri vprašajo, kaj res, da je v mleku več odpadkov kot dejanskega mleka? Ali drži, da okus pravzaprav popravijo s sladkorjem? Menda je krava naložena na tovornjak potem, ko jo izčrpajo od smrti, ob tem, da v času svojega obstoja ni videla, ne sonca in ne trave? Podlostim nikoli konca, ljudje hočejo le sladoled in pozabo - sladko oblizovanje, kjer se smehlja kakšna narisana rožica, medvedek ali otroci. Ne pa misel na kravja vimena, ki so oguljena do krvi zaradi strojne molže vsak dan. Lepo prosim, pravijo marketinški poznavalci, malce okusa in dostojnosti agresivnemu veganstvu res manjka.

O veganstvu naj bi se šepetalo, kot, da prodajate prepovedano drogo. Molčalo in tiho žvečilo pest lešnikov, kje v kotu ali še raje, kar pod mizo, da ne motite srečnega glodanja kosti mrtvih živali. Ker to se pa res ne spodobi! Nobenega bontona in manir. Raje bi pohvalili, kako je jagenjček mehek, namesto da koga spomnite, da je popoldan še skakal z mamo po vrtu. Nedostojno je govoriti o vsej tej krvi in odpadkih in mlakah živalskih iztrebkov, ki ubijajo rastline in ribe. Tudi to se ne spodobi, omeniti morate raje ravno prav zapečenega odojka, ki je pravzaprav dojenček na ražnju, ampak spet – temu se ne sme reči tako, ker ni vljudno. Zares družabni in prijetni ljudje jedo trupla z nasmehom in hvalijo lepe zavese. Takšni gostje so nadvse miroljubna sorta, za razliko od agresivnih veganov, ki kar naprej nekaj govorijo. Njihove besede, tako trdijo, povzročijo več škode kot tistih nekaj tisoč pobitih zajcev, krav, prašičev, puranov, kokoši, ovac, koz, prepelic, fazanov, srn, medvedov in kar je še »izbranih« živali. Navsezadnje agresivni vegani škodujejo tudi turizmu. Koliko trupel več bi lahko postregli ljudem, jim zamašili aorte in jih odebelili do nerazpoznavnosti, če bi bili tiho? Agresivni vegani bi jim raje ponudili likovno kolonijo ali tečaj vožnje s kajakom. Ampak to nikamor ne pelje, gostje se morajo najprej basati s hrano. Le kdo ima čas, da se ukvarja z vsebino, če kos trupla in liter vina zapolnita ves turistični primanjkljaj domišljije?

Opis škode, ki jo povzroča agresivno veganstvo še zdaleč ni zaključen. Posega celo na področje vere. Konca nikoli! Izjemno agresivni vegani omenijo, da v Bibliji piše, ne ubijaj. Drznejo si trditi, da ne ubijaj, pomeni, da ne ubijaj tudi živali. Ne razumejo, da je tisti ne ubijaj, tam bolj za dekoracijo, kot šopek travniških cvetlic zraven dušene noge kozlička. Ne doumejo, zdaj je to že jasno, da je pomen besed, ne ubijaj, prepuščen razlagi vojaškim generalom, ki so zakrinkani kot duhovne osebe, predsednikom političnih strank in direktorjem multinacionalk. Kdaj takšne osebe niso imele le najboljšega v mislih za nas in naše otroke? Agresivni vegani tudi na ta način spodkopavajo temelje svobodne, pravične, harmonične, site in zdrave družbe, v kateri živimo. Kajneda?

Priznanje bankirja: Obveščevalne službe, pranje dolarjev in krvavi obredi

Priznanje bankirja: Obveščevalne službe, pranje dolarjev in krvavi obredi

Ženska kot cunja za brisanje politične umazanije

Ženska kot cunja za brisanje politične umazanije