Trump: Sirija ali Irak? Ne ve. Torta je bila najlepša!

Trump: Sirija ali Irak? Ne ve. Torta je bila najlepša!

Ne le, da je aktualni predsednik ZDA popolnoma razočaral večino svoje volilne baze s tem, ko dobesedno žre svoje besede iz predvolilne kampanje, je tudi popolnoma neodgovoren pred kamerami, ko gre za tako bistvene odločitve, kot je napad na drugo suvereno državo.

Ob obisku kitajskega predsednika Xi Jinpinga v ZDA se je Donald Trump novinarki televizijske mreže Fox hvalil, "z najbolj čudovito torto", ki jo je njegov gost jedel. Povsem neprimerno je zraven kulinaričnega izpada, omenil še nedavni napad ameriških vojaških sil na Sirijo. Kaj imajo skupnega civilne žrtve in desert?

Po teh izjavah, so ga številni komentatorji na družbenih omrežjih označili za novo Marijo Antonietto v politiki. Torej obglavljeno francosko kraljico, ki so ji pripisali besede: "Če nimajo kruha, naj jedo potico!" Znameniti citat, ki ga po vsej verjetnosti ni izrekla, se uporablja še vedno takrat, ko javnost želi sporočiti, da je nekdo živi v svojem vulganrnem bogataškem svetu, brez stika z realnostjo. Merila v svetu superbogatih prav gotovo niso merila tistih, na katere padajo bombe.

Ignoranca kot nova diplomatska moda?

Britanski veleposlanik v Moskvi Matthew Rycroft, je doživel ogorčen odziv ruskega vladnega predstavnika Vladimirja Safronkova na zasedanju v Združenih narodih. Zakaj? Slednji je namreč zahteval, da ga britanski predstavnik sploh gleda in torej posluša, če se pogovarjajo o tako resnih zadevah, kot so dogajanja v Siriji. Kot je možno razbrati iz komentarjev, je tudi britanska javnost mnenja, da bi se Rycroft moral vesti v skladu s političnim protokolom in nakazati nekaj pozornosti sogovorniku. 

Neprijetno je bilo tudi, ko je medijska predstavnica Andrea Mitchell z vprašanji preglasila celostno zasedanje v Moskvi, še preden so gostje utegnili sesti na stole, zato jo je ruski zunanji minister Sergej Lavrov vprašal, kdo jo je vzgajal. Vedenje ameriške predstavnice namreč kaže na popolno odsotnost bontona.

Ženska kot cunja za brisanje politične umazanije

Ženska kot cunja za brisanje politične umazanije

Balkanski fenomen – Beli: Samo jako!

Balkanski fenomen – Beli: Samo jako!