Newsweek: »Slovenija je brezbarvni del nekdanje Sovjetske zveze«

Newsweek: »Slovenija je brezbarvni del nekdanje Sovjetske zveze«

Ko že misliš, ne gre nižje.

Gre.

Vedno gre nižje, ko je treba vzdigniti naše in popljuvati vaše.

Glede ameriških mainstream medijev je znano, da so nekaj med psihadeličnostjo disneyevih risank, vojaško propagando in oglasi za hrano, od katere postaneš zelo bolan ali zelo grd, največkrat pa oboje.

Ni prvič, da ponižujejo ameriški mediji Slovenijo. Na svoj neprefinjeni način, z lažmi in potvarjanjem, ker v tem so zares dobri.

Samo poglejte, koliko vojn so uspeli zanetiti v imenu demokracije! Glavni sokrivec so mediji. Ob tem groteskno delujejo bolj nepristranski celo proizvajalci orožja, ker zgolj dobavljajo robo.

Mediji umetno podpirajo potrebo po tem, da se zatre druge, bedne in nerazvite. 

 Newsweek je zgolj utrdil podobo o Sloveniji, kakršno ima povprečna publika v ZDA.

Živimo v sivem betonu.

Živeli smo v sivem betonu.

Bedni smo.

Amerika je raj!

Avtorica članka niti poguglala ni, kje je Slovenija. Ker smo namreč, po njenem, brezbarvni del nekdanje Sovjetske zveze.

Živeli smo zelo uborno. Brez Gucci torbic. Bilo je strašno v Jugoslaviji, prav res. Brez McDonaldsa nam je trda predla. Sicer članek navede, da je Melanija Knavs smučala v tujini, ampak ostali smo, prosto po Newsweeku, za železno zaveso gulili rdečo peso. Ker se ravno rima.

Ah, ja, železna zavesa pa taka. Novinarki so spet otrdeli, predvidevam, demokratični prstki in niti poguglati ni mogla, kje je potekala železna zavesa.

Glede na aktualno politiko je najhujša železna zavesa v glavah ameriških medijev. Neprodušno so odporni na informacije od zunaj. Gonijo svoje, dokler ni izbrana tarča le prah in pepel: »Evo, smo rekli že na začetku, da so bedni. Vidite, le prah in pepel.«

Nimam več dvoma, da ameriškim medijem ni nič jasno. Ker bi jih osnovno dejstvo, da so na ukradenem kontinentu, kjer so najprej izvedli genocid, nato pa nanj privedli še zasužnjene ljudi, streznilo.

Kolikor je bedna in zanikrna Slovenija ali Tajska ali Uganda, se tega vsaj približno zavedamo. Kar so počele in še počnejo Združene države Amerike, je deležno kritike peščice uvoženih inetektualcev, ker ostali raje ploskajo kakšnim hollywoodskim zvezdam, po novem je to ultra napredno.

Nadvse zabavno bi bilo izvedeti, če se takšne čudovite informacije o Sloveniji uvrščajo v tako imenovane fake news. Potvarjanje. Najbrž ne, ker članek utrjuje ameriško domoljublje.

 

Nakokirana Slovenija

Nakokirana Slovenija

Ženska: Tvoje telo ni tvoje telo

Ženska: Tvoje telo ni tvoje telo