Frustracije, kriza, dolgčas? Krivi so Rusi!

Frustracije, kriza, dolgčas? Krivi so Rusi!

V Rusiji še nikoli nisem bila, ne govorim rusko in vodka – ne hvala.

Še manj kaviar, kaj šele mraz! Ruskemu baletu se klanjam do tal, kot tudi Levu Tolstoju in bogati etnografski dediščini. Politično in kulturno je Rusija zaznamovala ves svet. Imela je in ima svoj delež negativnih in pozitivnih zgodovinskih osebnosti in družbenih gibanj.

Tudi trenutno ni nič drugače. Rusija ima svoj delež mafije, tajkunov, pohlepnih politikov, genialnih matematikov in seveda fotomodelov, če karikiram. Nimam posebne naklonjenosti do Rusije. Res pa je, da so v zadnjih petih letih prav ruski mediji razbili absolutno nadvlado ameriškega mainstreama, ki je s pisano besedo, nato tanki in droni nadaljeval svojo imperialistično vojno.

Kaj se je zgodilo? Najbolj nepričakovano! Ruski mediji so hit, uspešnica, ker so bralci po desetletjih laži in enosmerne indoktrinacije, z navdušenjem sprejeli še drugačna mnenja. Sledili so jim mediji iz Irana in Venezuele, ki so bili prej v medijskem somraku. Zato in samo zato se zahodni hegemoniji tresejo hlačke. Želijo cenzuro, na ustih se jim ob besa penijo »fake news« in podobno. Niso krivi ameriški ali evropski mediji, ki so opravičevali nove in nove vojne – ne! Vsega so krivi Rusi.

Pa Slovenija?

Tudi pri nas je prisoten dobršen del rusofobije, le da je bolj prefinjena, omejena je zgolj na ponavljanje ameriške propagande, ki vse, kar ni ameriška propaganda, označuje za ruske lažne novice.

Številni slovenski avtorji bi raje pojedli svoje lastne izločke, tako jih je strah, kot da bi zapisali svoje mnenje o dogajanju po svetu. Na primer o vojni v Siriji ali o vojni v Jemnu. Za začetek.

Te dni sem priča javnemu linču ruske zdravnice, ker je uporabila oznako dr. med., ni pa pred tem prevedla svoje izobrazbe oblastem v Sloveniji. Predstavljena je bila kot grožnja zdravju občega Slovenstva. Res zanimivo, da je ena Rusinja takšen velikanski problem za slovensko zdravje. Oseb, ki so se navdušeno pridružile javnemu linču, nisem zasledila pred parlamentom, ko smo prosili, da ne bi slovenske mame zbirale zamaškov za operacije svojih otrok. Kje so bili? Ni jih bilo opaziti tudi pred Pediatrično kliniko, kjer so starši jokali od nemoči. Nobenega od njih ni bilo videti med prostovoljci, ki držijo roke starejšim umirajočim. Ali pač? Zdravstvo v Sloveniji je pereča bolečina za premnoge. Tragedije so nepopisne. Take uradne in registrirane! Je veličina intelektualnega dometa oseb na pozicijah moči degradacija? Ali je intelektualni pogum samokritičnost in dosledno zavzemanje za strukturne spremembe v družbi? Politična všečnost je vsekakor služiti gospodarjem moči in poteptati tiste pod sabo.

Javni linč se je tako te dni usmeril na eno (1) Rusinjo, ki jo, da bo ironija še večja, obiskujejo z Ministrstva za zdravje. Medtem slovenski šarlatani v državnih medijih, dejansko brez vsakršne izobrazbe in pojma, delijo skupaj s svojim dekoltejem, še zdravstvene nasvete. In? Veliki nič! Niso deležni kritik, ker Rusi? Kdo bi vedel. Da ne bo pomote, vsak, ki dela z ljudmi ne sme zavajati o svoji izobrazbi in je dolžan za postopke odgovarjati. Začeli bi lahko kar s slovenskimi medicinskimi škandali, morda se zato tako zelo bojimo ene Rusinje? Najbrž.

Nadvse upam, da bodo zgroženi intelektualci, ki jim je stud in srh vzbudila ena Rusinja, z enakim žarom na tviterju pisali NATU, ki je z osiromašenim uranom trajno zastrupil ter počasi in v mukah ubija naše nekdanje sodržavljanje.

Imajo tudi pogum, da bodo pisali komisiji za Nobelovo nagrado, da Baracku Obami odvzame nagrado za mir, po tisočih smrtnih žrtvah zaradi napadov z droni, ki jih je osebno podpisal?

Sicer ima lahko takšen usmerjena degradacija priokus ameriške rusofobije, ki v drugih vidi utelešenja zla in težav. Ker v ZDA je urejeno zdravstvo, pravičnost in vlada demokracija? Seveda. Tudi prepoved nastopa Rusije na olimijskih igrah je zanimiva dvoličnost.

Verjetno je recept, da bo Rusija ameriška, ali pa je ne bo? Ali za Slovenijo tudi velja takšen recept?

Zdravstvujte!

Vojna proti bleščicam! Vsaki ženski raketo?

Vojna proti bleščicam! Vsaki ženski raketo?

Ugrabljeno veganstvo: ni dieta, ni moda in ni politika

Ugrabljeno veganstvo: ni dieta, ni moda in ni politika