Vojna proti bleščicam! Vsaki ženski raketo?

Vojna proti bleščicam! Vsaki ženski raketo?

»Nekaj vrtcev na jugu Anglije je že prepovedalo plastelin z bleščicami, prvi pogumni korak za dobo brez bleščic.«

Uradna vojna bleščicam je torej napovedana. Čeprav še vedno lahko komu, ki ga imate še posebej radi, pošljete anonimno pismo polno bleščic, ki se jih menda ne bo znebil še mesece. Še posebej učinkovite so po pričevanju uporabnikov takšne potegavščine za direktorje, ki ostanejo prekriti z nadležno bleščavo lepo število dni, kakor tudi stene in preproge pisarne.

To še ni vse, obstaja tudi, dame in gospodje, kapučino z bleščicami – diamantna verzija.

Torej, ne bomo se odpovedali plastiki v oblekah, hrani, stavbah, v vsem, kar leze in kar gre, bleščice so težava! Britanski publicist Charlie Skelton je pripomnil, da je prepoved bleščic brezupno podobna prepovedi kajenja med bombardiranjem Dresdna.

Podobno »veličastna« poteza kot prepoved bleščic, glede na resnost onesnaževanja okolja, je predlog Angeline Jolie, ki se sočasno ukvarja z igro, režijo, predavanjem na univerzi, mednarodno politiko ter begunskimi krizami in spolnim nasiljem – kako naj vojaška zveza NATO brani pravice žensk. Jolie meni, da je NATO s tanki, jedrskimi konicami in podmornicami res lahko vodilna (!) organizacija za pravice žensk na svetu. Ali to pomeni, da dobi vsaka svojo puško in raketo ali kako je to mišljeno? Bo ženskam kakšen marinec stopil za hrbet na poti v trgovino in jih sunil z bajonetom preventivno ali bo šlo zgolj za prelet z droni, ki lahko odvržejo bombe, malo sem in malo tja?

Očitno potem, ko NATO pošlje drone nad civiliste, okupira ozemlja in se vmešava v prevzeme različnih držav, vmes malce prakticira novo vrsto feminizma prosto po Angelini Jolie.

Britanski bralci so komentirali, da je NATO kot viteški branilec pravic žensk tako nadrealistična ideja, da ni možna niti kot satira. Kar utegne pomeniti, da še najbolj črn otoški humor težko sprejme NATO okupacije in posredovanja kot zaščito ženskega spola. Ne pozabimo: Angleina Jolie je pozivala k posredovanju NATA v Siriji, navdušeno podprla prevrat v Libiji, pri posredovanju NATA v nekdanji Jugoslaviji, je poleg Sarajeva ni zanimalo, kaj trenutno povzroča tistih 15 ton osiromašenega urana, odvrženega v Srbiji. Zaradi tega »darila NATA« ženske in otroci umirajo v mukah. Ali si misli, da si to zaslužijo?

Gospa Jolie v hollywoodskem urniku tudi najbrž ni našla časa, da bi poguglala, kako so izgledale pravice žensk v Afganistanu, preden se je vpletla ameriška vojska in potem. Morda je NATO Angelino najel prav zato, ker nima časa guglati? Obsežnih knjižnic v vilah takšnih bork za pravice žensk verjetno ni, ker največ prostora zaseda bazen? Menda ni dobro biti prezahteven do mednarodne strokovnjakinje za nasilje nad ženskami in druga geopolitična vprašanja, to je prihranjeno za Rusinje.

Angelina Jolie namreč ni prva v »plemenitih« prizadevanjih, da tuja vojska »odreši« ozemlja z orožjem in prevzemom gospodarstva ter naravnih virov in s tem osvobodi ženske neustrezne mode in vsega, kar Hollywood ne podpira.

Screen Shot 2017-12-11 at 19.54.50.png

Katherine Mayo je bila v času britanskega imperija prepričana, da zgolj in samo beli moški lahko Indijkam pokažejo edino pravo pot. »Rjavi moški« pa pač nimajo pojma. Dandanes so to vsi južno od Grosuplja? Za ZDA, kjer se utapljajo v škandalih s pedofilijo politikov in hollywoodskih mogulov Angelina Jolie nima predlogov. Je ameriški kriminal nad ženskami »bolj prefinjen« od tistega drugje po svetu?

Kaj pričakovati od Angeline Jolie, ki ji je film o vojnih zločinih kot nekakšna meditacija (citat) in kjer, oh, ni želela preveč poudariti herojske vloge posredovanja NATA?

V tem kontekstu je prepoved bleščic v vrtcu glede na umiranje morskih živali zaradi plastike, ki nima nobene zveze z bleščicami, še kako pomenljiva. NATO kot bleščica v življenju žensk, je pogosto smrtonosna.

Podprite nas s klikom na oglas. HVALA!

Bogati v vati, za reveže golota

Bogati v vati, za reveže golota

Frustracije, kriza, dolgčas? Krivi so Rusi!

Frustracije, kriza, dolgčas? Krivi so Rusi!