Ljubljanski ekofašizem: Za brskanje po smeteh globa 800 evrov

Ljubljanski ekofašizem: Za brskanje po smeteh globa 800 evrov

Če ste revni, pazite, da vam tega v Ljubljani ne bodo mastno zaračunali. V primeru, da si drznete poseči v smetnjak, vas čaka dodatna kazen! Novinarka Mojca Zabukovec je napisala odličen in šokanten članek o tem, da je globa za brskanje po smeteh v Ljubljani, bolje, da zajamete sapo, 800 evrov.

Pravo bogastvo izgubite, če boste izvlekli jopico ali steklenico iz zabojnika! Kaj ste pa revni! Jokajte pred humanitarnimi organizacijami, to se spodobi, bodite uslužni in ponižni reveži, nikakor pa ne smete posegati v posvečene zabojnike precej ekofašistčno naravnane mestne občine Ljubljana.

Takšne poteze spominjajo na ekološko farso kanadskega predsednika Justina Trudeauja, ki pozira, kako vadi jogo, trdi, da je feminist, objema 'Indijance', ekolog, ki se zgraža nad Trumpom, za hrbtom pa kima kapitalistom in kuje dobičke.

V Sloveniji so nam že v prejšnjem režimu, to je zdaj moderno, da se tako reče, položili na srce, da pionirji in pionirke ne mečejo smeti naokoli. Zbirali smo tudi odpadni papir. V tem smo bili v prejšnjem režimu precej napredni, utegnili bi biti celo pred hiper demokratično zahodno Evropo.

Tudi danes je naša mladež vključena v taborniška in planinska društva, kjer je železno pravilo, da se odpadkov ne meče naokoli. Nihče ne more trditi, da za pomembnost tega, kako ravnamo s smetmi, ni slišal. Tako je prav in dobro. Pametno.

Težava nastane, ko si država ali multinacionalke zamislijo, kako bodo spretno uporabile ekologijo sebi v prid. Predvsem sebi! V Ljubljani se razraščajo brezoblični trgovski centri kot plesen. V Štepanjskem naselju imamo na razdalji 500 metrov Mercator, Interspar in Lidl. To je vsekakor nadvse ekološko, kajne Mestna občina Ljubljana? Reveži pa ne smejo brskati po smeteh? Pravzaprav upam, da jih boste, prezeble in lačne starše in upokojence poslali v zapor čez zimo. Ne bodo imeli težav s položnicami, toplimi obroki, na voljo bosta tudi internet in knjižnica. Tako ravnamo z obsojenimi kriminalci, pošteni ljudje, ki so celo življenje garali in imajo sramotne pokojnine, ali sramotne plače so kaznovani, da niso kradli, sicer bi bili na toplem.

Mora nas biti globoko sram. Vse.

S klikom na oglas podprete neodvisni medij. HVALA!

Z rokami med nogami ni revolucije

Z rokami med nogami ni revolucije

Pozdrav soncu za otroke je kultna vaja

Pozdrav soncu za otroke je kultna vaja