Tanja in Borut ali dvojna merila

Tanja in Borut ali dvojna merila

V deželi imenovani Slovenija, srčkana deželica, ampak ne bomo o tem, živijo različni ljudje.

Brez strahu, zmaji so samo v grbih in na mostovih, precej več težav, dobesednih žrtev in pokolov pa povzročajo droge in alkohol. Natančneje, najbolj problematičen je kokain in različne sintetične droge. Sicer prav simpatični ljudje postanejo zaradi njih neuravnovešeni.

V naši deželici živi tudi gospa Tanja, novinarka, ki se ji je javno zgodila napaka, da ga je, vsaj videti je bilo tako, zvrnila en glažek ali dva. Nikogar ni užalila, ponižala ali se iz njega norčevala. Še manj, nič ni ukradla in ni govorila bedarij.

Kot cela vrsta politikov in političark pred in po njenem nastopu. Vsak dan v tednu že več kot dvajset let. Se razumemo?

Omenjena gospa Tanja ima neznansko srečo v nesreči, delodajalec je javno povedal, da je v stiski in da ji bo stal ob strani. To je leta 2017 v Sloveniji na ravni verjetja v zmaje in princeske na zrnu graha. Če gospa ne bi delala na javni televiziji, bi jo najverjetneje tožili in zabrisali na cesto. Težave gor ali dol. Takšna je namreč naša uvožena demokracija. Peklenska in nečloveška. Javna televizija je postsocialistična nasedlina, ki je ohranila elementarno človečnost. Gospo Tanjo bo poslala po pomoč. Kar je nujno in tudi prav. Naredila je napako, ampak ni pokvarjena tajkunka. Je navadna smrtnica, ki ga biksa. Kot mi vsi.

Potem imamo pa še enega gospoda Boruta, ki je na tudi v javni službi in je kvasil bedarije in mejne žaljivke, nekaj o »to mi deli miškah« na maturanskem plesu in tuji novinarki je modroval nekaj o mednarodni politiki in celo o 3. svetovni vojni.

Skratka, ni pravično, da ugibamo, če gospod Borut tudi zvrne kakšen glažek ali kaj drugega. Ampak zakaj pri tako hujših prestopkih ne spoznamo, da je tudi on v stiski. Lahko mu stojimo ob strani. Ampak ne bi ga gledali še naprej, kako to počne na odru dežele Slovenije, ne hvala.

V naši lepi deželi je očitno "baba" z veliko manjšim obsegom škode, umaknjena, "dedec" pa še naprej skaklja naokoli in vsi ploskamo. To pa ni vredu, kajne? Mislim z nami, ne z njima!

Če smo že pri volitvah. Žalost pa taka. Ni kaj izbrati. Od oseb, ki so oponašale politike in to postale. Torej, nadaljuje z vlogo? Do različnih oseb, ki jih nismo še nikdar videli in slišali v javnem prostoru po nekakšnem prizadevanju za ljudstvo. Njihove besede so blede in sploh je vse skrajno neprepričljivo. Imamo tudi nekaj zagretih politike vajenih oseb, ki so prav tako neprepričljive, razen tega, da rade nastopajo in da smo se že prepričali, jim je politika dobro plačana služba.

Kaj boste vi narisali na glasovalni listič? Jaz razmišljam med Triglavom, napisom S.O.S. ali morda kakšno rožico.

Do naslednjič upam, da se bo za predsednika ali predsednico potegovala kakšna moralna avtoriteta. Z napakami seveda, ampak z odgovornostjo.

S klikom na oglasni prostor podirate neodvini medij. Hvala.

Foto: Pixabay

»Kaj boste za zajtrk?« »Tvojo desno dojko!«

»Kaj boste za zajtrk?« »Tvojo desno dojko!«

Alternativna medicina ubija, kaj pa uradna?

Alternativna medicina ubija, kaj pa uradna?