Shirani karantanski maček ali nervosa slovenica

Shirani karantanski maček ali nervosa slovenica

RTVSLO (Print Screen)

RTVSLO (Print Screen)

Poslušajte, ljudje!

Ko se zberejo zagrizeni, domnevno, domoljubi, si predstavljam, da vkorakajo v glavno mesto na belih lipicancih, ki so skrbno počesani in imajo v grivah vpleteno pisano travniško cvetje. Njihova ljubezen do živali, skladnost in ponos bi navdušila tudi nič hudega sluteče turiste.

Oblečeni bi bili v domače sukno ali lan, ročno izdelane klobuke in lesene gumbe, ki so jih ob slovenski pesmi ustvarili iz različnih vrst lesa. Lepota vseprisotna! V duhu vidim tako povorko domoljubov, ki jim sledijo trume deklet, otrok ter mož in žena, takisto v čudovitih opravah, z medenimi piškoti v košarah, ki jih podajajo kot svoj nasmeh.

Kaj dobimo mi? Shiranega črnega mačka na kartonu, najraje bi poklicala društvo Lajka na pomoč, predvsem za sterilizacijo, ker še za tega bolj slabo skrbijo. Obleka? Mladci za temnimi očali oblečeni v blagovne znamke, ki šivajo majice v Bangladešu. Šibka je ta ljubav do grude rodne! Če bi bila jaz domovina, bi rekla – vara me, še v oči me ne pogleda! Ne skrivajte se za očali, ali je ta ljubezen tako sramotna? Poglejte, v Ljubljani vihra mavrična zastava in razumemo vse vrste ljubezni, zato – pogumno pokažite to, kar ste.

Kdo se bo pridružil tej povorki, ki izgleda kot propadli pogrebni zavod, kaj šele jim prisluhnil? Težko se je otresti neprijetne misli, ob tem črnem imidžu, da bi bili zbrani od vsega najraje Angleži, ne pa Slovenci.

Ko sem šla prvič za dlje časa v tujino, se je v meni nekaj zlomilo. Mislite, da sem hodila okoli z obrisom črnega mačka po Parizu in Londonu? Ne! Takoj, ko sem prišla čez mejo, sem objela prvo slovensko smreko in vdihavala vonj narave. Priporočam to potezo, tudi za televizijo bo nadvse fotogenično, ko bodo mladeniči strastno objemali drevesa. Sumim, da bo tako domoljubje doseglo vse medije in sprožilo vsesplošno mednarodno zavist, kako napreden ekološki narod smo. Italijanke, Danke in prenekateri Švicar pa bodo odslej koprneče postavali za drevesi, da bi jih kdo opazil.

Tej temi se izogibam, ampak ne gre več, torej za begunce gre. Kje je bilo to silno domoljubje pred begunci? Takšen shod deluje kot zafrustrirani sosed, ki je pripravljen ubiti za črvivo hruško, ki je ni pogledal niti enkrat, dokler ni hotel priseljenec tam postaviti hiše. Od takrat naprej je hruška vse, na kar misli. Hruško je med drugim ustvarila narava in državo, torej Slovenijo, kolektivni interes. Ne le vaš interes, ampak interes vseh nas, celo komunistov. Morda malce boli, ampak tako je.

Slišim, da vas skrbi, da bomo Slovenke posiljene, otroci pretepeni in vi obrezani z arabščino na ustnicah? Torej, vadite judo ali se vpišite v strelski klub, imamo vrhunske trenerje, če vas to res tako skrbi. Postavanje s kosom lepenke ni priprava na terorizem, v tem smislu. Slovenščina in Slovenke, oboje se je nekako pretolklo čez turške vpade, Avstro-Ogrsko z nemščino in kraljevino Jugoslavijo, kjer nismo bili ravno na prestolu. Preživeli smo tudi nacistično okupacijo, ljudje z rutami pa bodo močnejši kot vseh petsto let zgodovine skupaj? Imajo kakšno čudežno moč?

Se mi je zdelo, da ne.

Poglejte, na žalost je bilo tako, da je najprej šel NATO na Bližnji vzhod in zato prihajajo begunci k nam. Jih ne razumete? Tudi naši domobranci so bežali v določenem trenutku, tako to je.

Pokličite raje: »Hello NATO, help!« , naj prevzamejo begunce in dajo vsaki družini kos zemlje v Oklahomi. Deljenje tuje zemlje obvladajo, bo za njih rutina.

Zdi se mi, da četudi je kdo izmed beguncev navaden prevarant, celo več njih, raje težite njim, kot da bi se pritožili šefu. Naš šef je NATO, to je jasno.

Vas je strah?

Se mi je zdelo, da ja.

Veste tudi mene je, prav pošteno strah, ker smo prodani in popolnoma prepuščeni interesom velikih.

Zato se iščejo junaki, ne cepetavčki, ki si ne upajo nagovoriti močnejšega. Če ne razumete: begunci niso močnejši kot NATO.

Bodite potem res karantanski panterji in skočite zmaju NATA s sedmimi glavami za vrat, čeprav ste stokrat manjši od njega. Ali ste nemara bolj karantanski domači maček, ki bo pritepenca, ki je prišel pojest nekaj njegove hrane, nejevoljno odpodil stran?

Mijau.

 

 

 

Mediji – sponzorji smrti

Mediji – sponzorji smrti

Rešitev! Javno merjenje moških organov

Rešitev! Javno merjenje moških organov