Kdo je zdaj prostitutka?

Kdo je zdaj prostitutka?

Pixabay

Pixabay

Že v znanosti se dogaja razkol. Med tistimi, ki menijo, da je ponujanje spolnih uslug »delo« in tistimi, ki trdijo, da delo ni in ne more biti otipavanje s strani oseb, ki jih prvič vidiš. Strah pred nasiljem, boleznimi, socialno dno in izjemno nizek družbeni ugled, je realnost prostitucije ali kot bi nekateri želeli to imenovati, spolnega dela. Na kar ne pristanem. Prostitucija ni delo in ne more biti. Lahko je razprodaja telesa in dostojanstva. V tem je tragedija, ki pusti posledice. Vendar ženske in moški, ki so pristali v prostituciji, so v največji meri žrtve zlorab, odvisnosti, razpadlih družin, trgovine z ljudmi, vojnega nasilja in v mikroskopskih odmerkih gre za osebe, ki se spolno razdajajo za denar, zato, ker je to njihova prva izbira.

Osebe, ki izstopijo iz krempljev prostitucije, lahko zaživijo človeka dostojno življenje, če imajo le pomoč družbe. So nam enaki, poznajo še temne plati in strasti marsikoga. So priče česa vse je človek zmožen v dobrem in v slabem. Prostitutka je torej pogosto oseba, ki je še žrtev okoliščin, kjer za ceno njenega neposrednega preživetja, nudi drugim svoje telo. Kakor zahtevajo ali želijo drugi.

Moralna prostitucija

Prostitutkam, zaprtim v temnih sobah, z zvodniki s pištolami pred vrati je zelo težko pomagati, ni pa nemogoče. Tudi odvisnikom, ki se prodajajo za odmerek droge, je izjemno težko pokazati pot ven. Kaj šele kruto zlorabljenim najstnicam, ki jih ugrabijo mreže pedofilov. Nepredstavljiva groza in zid pošastnega kriminala, ki ga predrejo le redki.

Povsem drugačni pogoji so pri moralni prostituciji. Tam so gospoda in gospe v oblekah. Nihče jim ne grozi, da bodo ostali brez žemlje, elektrike ali vode. Kje pa. Imajo stanovanje in to ne enega. Tudi hišo. Ne le en avto, ampak tri. Bančni račun? Sedem njih.

In vendar se prostituirajo. Moralno. Kaj to pomeni? Je to delo? Ne, to ni delo. Gre za brezdušno načrtno škodovanje družbi. Za lastni blagor. To ni delo in ne more biti, je moralna prostitucija. Takšne osebe uporabljajo rasizem, šovinizem in nacionalizem za poveličevanje sebe. Se dnevno moralno prostituirajo, ker družbi, družinam in naravi nimajo ponuditi ničesar bolj konstruktivnega. Zato napadajo, žalijo, razprodajajo in prodajajo. Če je voljo njihova lastna človeška vest, jim telesa, ugled ali čustva drugih pomenijo manj kot nič.

Twitter

Twitter

Kako priti iz ujetosti v moralno prostitucijo? Verjetno je potrebno sočutje. Da raje pohvališ, kot raniš, da raje pomagaš, kot pljuneš, da raje gradiš, kot razdiraš. Ko ti je sreča sočloveka na prvem mestu.

Gospod Janša, kdo vse je zdaj prostitutka?

 

 

 

Dogaja se nam Amerika

Dogaja se nam Amerika

Leonardo DiCaprio: blondinke, jahte in ekologija

Leonardo DiCaprio: blondinke, jahte in ekologija